Actualitate

Fosta șefă a Băncii de Economii din Strășeni, condamnată la 8 ani de închisoare cu regim închis: A sustras 4 milioane de lei din depozitul filialei

Recursul a fost examinat după ce acuzatorii au făcut apel, nefiind de acord cu decizia instanței. Cazul datează din 2014 când femeia, beneficiind de statutul său a intrat în depozitul filialei și a sustras 4 151 774 de lei, ceea ce „constituie proporții deosebit de mari, după care le-a transmis unor persoane neidentificate de către organul de urmărire penală” potrivit replicamedia.md.

Nu se știe ce a făcut cu banii, din materialele prezentate de procuratură se spune că banii i-ar fi „transmis unor persoane neidentificate de către organul de urmărire penală”. Acum, inculpata a fost condamnată la 8 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis pentru femei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice și de demnitate publică, de a conduce instituții ce practică activitate comercială pe un termen de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare a averii străine în proporții deosebit de mari.

Mai mult, Curtea de Apel a decis și încasarea prejudiciului de la fosta șefă a filialei cu titlu de prejudiciu material.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *