Actualitate

Fosta șefă a Băncii de Economii din Strășeni, condamnată la 8 ani de închisoare cu regim închis: A sustras 4 milioane de lei din depozitul filialei

Recursul a fost examinat după ce acuzatorii au făcut apel, nefiind de acord cu decizia instanței. Cazul datează din 2014 când femeia, beneficiind de statutul său a intrat în depozitul filialei și a sustras 4 151 774 de lei, ceea ce „constituie proporții deosebit de mari, după care le-a transmis unor persoane neidentificate de către organul de urmărire penală” potrivit replicamedia.md.

Nu se știe ce a făcut cu banii, din materialele prezentate de procuratură se spune că banii i-ar fi „transmis unor persoane neidentificate de către organul de urmărire penală”. Acum, inculpata a fost condamnată la 8 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis pentru femei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice și de demnitate publică, de a conduce instituții ce practică activitate comercială pe un termen de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare a averii străine în proporții deosebit de mari.

Mai mult, Curtea de Apel a decis și încasarea prejudiciului de la fosta șefă a filialei cu titlu de prejudiciu material.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.