Actualitate

Fostul ofițer al Direcției 5. Silvian Popov recunoaște că a fost amenințat să dea declarații mincinoase în dosarul Petic

Dezvăluiri şocante de la un fost angajat al renumitei Direcții 5. Ofițerul Silvian Popov a expediat în adresa redacției UNIMEDIA o înregistrare video în care recunoaște că, în anul 2021, a depus declarații mincinoase împotriva fostului adjunct IGP, Gheorghe Cavcaliuc, în dosarul Petic. „Am fost presat și amenințat cu pușcăria de procurori PCCCOCS și un fost coleg de-al meu. Eu nu-l cunosc pe Gheorghe Cavcaliuc și nici măcar nu l-am văzut vreodată în viață. Declar că dumnealui nu are nicio legătură cu dosarul Petic”, afirmă Popov în video.

„Sunt Silvian Popov, fost ofițer al Direcției Nr. 5 a IGP a MAI.

În 2021 am fost șantajat și amenințat de procurori PCCOCS să dau declarații mincinoase împotriva lui Gheorghe Cavcaliuc că ar fi participat la cazul Patic. Dar eu pe Cavcaliuc nici măcar nu-l cunosc, nu l-am văzut nici măcar o dată în viață.

Vă remit în adresa Dvs, material video înregistrat de mine și copia denunțului meu privind șantajul și presiunea fostului Procuror PCCOCS Dumitru Răileanu și fostul angajat al Direcției 5 a IGP a MAI Ion Cojocaru, care m-au șantajat și condiționat să dau declarații false împotriva colonelului Gheorghe Cavcaliuc, fost șef adjunct al IGP și a colonelului Valeriu Cojocaru, că ar fi implicați în cazul Petic.

Eu am depus și un denunț la Procuratura Generală pentru a face lumină în acest caz și pentru a atrage la răspundere pe Dumitru Raileanu și Ion Cojocaru.

Vă trimit aceste materiale Dvs, pentru ca presa să facă lumină în acest caz, să fiu protejat și societatea să cunoască adevărul despre cazul „Petic”, iar colegii procurorului Dumitru Răileanu să nu mușamalizeze denunțul meu și probele anexate”, a menționat Silviu Popov.

Fostul ofițer al Direcției speciale a depus și un denunț în acest sens la Procuratură. Potrivit documentului, Silvian Popov, în 2021, „a fost amenințat că va fi reținut dacă nu va da declarații împotriva colonelului Valeriu Cojocaru și Gheorghe Cavcaliuc, ex-șeful-adjunct al IGP, va fi ținut la penitenciarul nr. 13 unde sunt condiții foarte rele și i se va interzice o perioadă lungă să se vadă cu familia și copiii”.

Procuratura nu a comentat, deocamdată, dezvăluirile lui Popov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Cacati de jurnalisti, nu mai umblati si voi cu titluri manipulatoare, precum ca lepra respectiva a “facut declaratii SOCANTE”. Este un truc ieftin de a prelungi dosarul sau respectivul este santajat de cacatliuc cu “fapte eroice” din activitatea sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *