Ultima oră

FOTO: SUTE DE MII de țigări moldovenești PESCUITE din Prut

Astfel, poliţiştii de frontieră din România, în urma unor date şi informaţii primite de la autorităţile de frontieră din R. Moldova, au supravegheat zona localităţii Ştefăneşti, unde au observat două atelaje și un autoturism marca Opel, în care se aflau zece persoane și care se deplasau către pădurea de pe malul râului Prut. 

Ulterior bărbații au fot reţinuți, iar în mașina lor au fost descoperite nouă colete învelite în folie de culoare neagră. S-a stabilit că ţigările au fost trecute peste râul Prut, din R. Moldova în România, de persoanele reţinute, cu ajutorul unui fir pentru pescuit din nylon. Bărbaţii, cu vârste cuprinse între 23 şi 55 de ani, au transportat ţigările de la malul râului Prut până la autoturismul condus de A.A., de 20 de ani, din localitate, unde le-au încărcat pentru transportarea acestora până în localitatea Ştefăneşti.

În cele nouă colete erau 18.500 pachete ţigări, marca Plugarul, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare totală de 164.428 lei românești. Țigările au fost confiscate, iar autoturismul în valoare de 6750 lei românești a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Pe numele celor zece bărbaţi care au transportat ţigările a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar pe numele celor doi coordonatori ai activităţii de contrabandă a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la contrabandă.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *