Actualitate

FOTO. Un bărbat din Bucovina, reținut de Serviciul de Securitate al Ucrainei: Îi transmitea lui Soloviov, propagandistul favorit al lui Putin, informații false despre situația din Ucraina

Serviciul de Securitate al Ucrainei a reținut un propagandist inamic care a pregătit falsuri pentru un talk show al propagandistului rus Vladimir Soloviov, potrivit unui comunicat emis de instituție. Bărbatul din Bucovina, a răspândit dezinformări despre situația internă din regiune și a discreditat Forțele de Apărare ucrainene, scrie Replicamedia.md.

Printre cele mai comune falsuri ale sale se numără mesajele de pe rețeaua de socializare interzisă „Vkontakte” despre presupusa agravare a situației socio-politice din Ucraina de Vest din cauza războiului cu Federația Rusă.

Experții cibernetici ai SBU au constatat că agitatorul a „împrăștiat” și minciuni despre activitățile autorităților statului, unităților trupelor ucrainene și organizațiilor de voluntari. Printre destinatarii acestor informații false a fost personal propagandistul de la Kremlin Vladimir Soloviov.

„Agitatorul l-a ajutat să formeze conținut distructiv pentru publicarea ulterioară în povești și talk-show-uri provocatoare de pe postul de televiziune Rusia 1. Pentru aceasta, propagandistul spera să obțină cetățenia rusă și să se stabilească într-una dintre așezările din regiunea Moscovei”, se arată în raport.

Atacatorul s-a dovedit a fi un fost avocat din regiunea Cernăuți. După începerea invaziei la scară largă, el a apelat activ la rețelele de socializare pentru a sprijini invadatorii și, de asemenea, le-a justificat crimele de război.

Astfel, a intrat în atenția reprezentanților resurselor informaționale ale Kremlinului și a început să „coopereze” cu aceștia în detrimentul securității statului Ucrainei. Pentru a comunica cu ei, a folosit mesagerie instant și canale Telegram anonime ale țării agresoare.

Pe baza materialelor colectate de SBU, făptașul a fost înștiințat de suspiciune în temeiul părții 3 a art. 436-2 (justificare, recunoaștere ca legitimă, negare a agresiunii armate a Federației Ruse împotriva Ucrainei, glorificarea participanților săi) din Codul penal al Ucrainei

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Daca ar fi arestati toti trolii prorusi care mananca rahat pe retelele sociale,….ar scadea populatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *