Externe

Franța și Marea Britanie semnează un acord pentru limitarea traversării Canalului Mânecii

Miniștrii de interne britanic și francez au semnat luni un acord prin care mai multe patrule de poliție vor patrula pe plajele din nordul Franței, în încercarea de a opri persoanele care încearcă să traverseze Canalul Mânecii cu ambarcațiuni mici – o sursă obișnuită de fricțiune între cele două țări.

Guvernul britanic a fost de acord să plătească Franței aproximativ 72,2 milioane de euro (75 de milioane de dolari) în 2022-2023 – cu aproape 10 milioane de euro mai mult decât în cadrul unui acord existent – în schimbul creșterii cu 40% a prezenței de securitate a Franței în punctele de acces la mare de pe coastă.

Aceasta include 350 de jandarmi și polițiști în plus care să păzească plajele din Calais și Dunkerque, precum și o mai mare utilizare a dronelor și a echipamentelor de vedere pe timp de noapte pentru a-i ajuta pe ofițeri să detecteze trecerile.

Ministrul francez de interne Gerald Darmanin și ministrul britanic de interne Suella Braverman au semnat acordul la Paris. Acesta conține propuneri de combatere a criminalității pe rutele de migrație, cei doi miniștri convenind că țările lor vor colecta informații de la migranții interceptați pentru a ajuta la combaterea rețelelor de contrabandă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *