Economie

Frauda bancară poate fi estimată la 52 de miliarde de lei

„13 miliarde de lei, cu 14 s-au acoperit, 14 miliarde au fost puse pe seama cetățenilor ca datorie de stat în buget, cu procente – 11 miliarde și iată avem 52 de miliarde lei care, la cursul de până la fraudă, fac aproximativ nu un miliard, dar aproape patru miliarde în valută”, a declarat analistul.

Victor Ciobanu susține că această sumă constituia la momentul în care s-a produs jaful bancar dublu peste bugetul țării și mai mult de jumătate din Produsul Intern Brut.

Fostul ministru al finanțelor, Veaceslav Negruța, consideră că investigația veritabilă a ”furtului miliardului” nu a început și va începe doar atunci când organele de urmărire vor ține cont de raportul Kroll și vor sincroniza în timp acțiunile luate pe filiera politicului. ”Pentru că se vede o sincronizare perfectă între deciziile politice, modificări de legi, crearea coridorului ca, ulterior, mijloacele, inclusiv din Banca Națională, să fie extrase sub „pretextul” de ajutorare a deponenților care urmau să-și ridice banii din cele trei bănci – Banca de Economii, Unibank și Banca Socială”, a spus fostul ministru. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *