Eveniment

(GALERIE FOTO) Vernisajul Vinului: 27 de producători de vin și 1000 de vizitatori

Palatului Republicii, în incinta căruia a avut loc evenimentul, în scurt timp după deschidere, a devenit neîncăpător pentru vizitatorii amatori ai vinului care au venit să savureze cele mai recente lansări, dar și să mai deguste o dată vinurile preferate. „Vernisajul Vinului este un eveniment select, dedicat amatorilor, pasionaților și cunoscătorilor, care își doresc să exploreze toate valențele vinurilor de calitate produse în Moldova. Faptul că sunteți prezenți aici într-un număr atât de impunător demonstrează că percepția despre Vinul Moldovei se schimbă, iar cultura consumului de vinuri bune în țara noastră câștigă tot mai mult teren”, a declarat Dumitru Munteanu, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului.

Vernisajul Vinului (VV) a început cu o demonstrație prezentată de Achim Laurențiu Avram, președintele Federației Somelierilor din România. Celebrul somelier a adus la cunoștință oaspeților procedura corectă de deschidere a unei sticle de spumant și a organizat un masterclass în cadrul căruia participanții au deprins arta degustării și aprecierii vinurilor de calitate. Mai mult, înafara evenimentului, invitatul special a prezentat un masterclass pentru 35 de administratori ai restaurantelor selecte din Chișinău, un masterclass dedicat în exclusivitate jurnaliștilor.

Companiile vinicole participante la VV au oferit tuturor participanților spre degustare 200 de vinuri de calitate, lansate în acest an sau de colecție, toate fiind caracteristice sezonului – roșii seci, de desert, ice-wine și spumante. În urma degustărilor, vizitatorii evenimentului și-au dat votul pentru vinurile preferate. Astfel, vinul „Equinox 5 Elemente” a fost premiat cu trofeul „Vernisajul în Roșu”, iar vinul spumant „Cricova Crisecco” s-a ales cu premiul „Vernisajul Efervescent”.

Este a șaptea oară, începând cu 2011, când Vernisajul Vinului are loc. Acesta este dedicat promovării culturii vinului în Republica Moldova, o mișcare ce a câștigat popularitate în special după impunerea embargoului rus asupra vinurilor moldovenești, dar și după reorientarea spre piața europeană de desfacere.

Evenimentul a fost organizat de Oficiului Național al Viei și Vinului și Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vin, cu susținerea partenerului strategic Proiectul USAID CEED II și Programul „Filiera Vinului”. ONVV este o instituție publică, organizată printr-un parteneriat public-privat în domeniul implementării de politici în industria vitivinicolă, creat în rezultatul unui amplu proces de reformă legislativă în sectorul vitivinicol.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *