CSI / Rusia

Generalul Alexander Linkov îl înlocuiește pe Lapin, acuzat de pierderea Limanului

Generalul-maior Alexander Linkov a fost numit comandant interimar al Districtului Militar Central în locul lui Alexander Lapin, despre care presa rusă scrie că ar fi plecat în vacanță trei săptămâni, deși presa a relatat anterior că Lapin a fost înlăturat din postul său de comandant în operațiunea militară din Ucraina, transmite Hotnews.

Alexander Linkov este șeful departamentului de organizare și mobilizare al Districtului Militar Central.

Nu este foarte clar ce s-a întâmplat cu Alexander Lapin

Alexander Kharchenko de la RIA Novosti spunea pe 29 octombrie că comandantul districtului militar central, generalul-colonel Lapin, a fost eliberat din funcție.

Recent, Lapin a fost criticat de Kadîrov și Prigojin, care l-au acuzat de pierderea Limanului. Ca răspuns, mai mulți bloggeri/corespondenți militari au venit în apărarea lui. Astfel încât demiterea lui era de așteptat să ducă la o oarecare animozitate, potrivit analistului militar Rob Lee de la Foreign Policy Research Institute.

Kommersant.ru scrie că Lapin ar fi plecat într-o vacanță de trei săptămâni, deși presa a relatat că Alexandru Lapin a fost înlăturat din postul său de comandant în operațiunea militară din Ucraina. Oficial, această informație nu este confirmată, relatează sursa citată.

De asemenea, Lapin a fost criticat de cecenul Kadîrov la începutul lunii octombrie, acesta din urmă făcându-l pe generalul care a pierdut Lîmanul „o mediocritate”.

Potrivit lui Kadîrov, Lapin, responsabil de această zonă de apărare, nu le-a oferit ocupanților mobilizați din regiunea Lugansk mijloacele necesare și că el s-ar fi „ascuns” la Lugansk.

În vară, Vladimir Putin i-a acordat lui Lapin titlul de Erou al Rusiei. Potrivit lui Kadîrov, titlul era legat de capturarea Lisiceanskului, deși principalul aliat al Kremlinului a spus că „de fapt, nu era nici pe departe acolo”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *