Actualitate

George Simion, peste Klaus Iohannis și Maia Sandu / Cifrele nu mint

Postarea din 1 decembrie prin care Maia Sandu a celebrat Ziua Națională a României a strâns 26.000 de like-uri, în timp ce două postări similare ale președintelui Klaus Iohannis au ajuns la 4.700 de like-uri, respectiv 2.300. Președinta Moldovei a stâns peste 3.200 de comentarii – majoritatea în cheie pozitivă, în timp ce președintele României a avut peste 4.300 de comentarii adunate la cele două postări, multe dintre ele extrem de critice. Liderul partidului AUR, George Simion, a reușit să îi depășească cu mult pe cei doi șefi de stat înregistrând la postările sale peste 253 de mii de like-uri.

Principala postare a liderului AUR cu urarea tradițională ”La mulți ani!”, a înregistrat nici mai mult nici mai puțin de 93.434 de like-uri, precum și zeci de mii de comentarii și distribuiri, majoritatea fiind pozitive în comparației cu actualul șef al statului Klaus Iohannis.

Spre deosebire de ceilalți lideri ai partidelor, George Simion, rămâne singurul actor politic apreciat de popor. Liderii partidului AUR au fost bine primiți de români în Capitala Unirii, în timp ce liderii USR în frunte cu Dacian Cioloș au fost huiduiți și numiți trădători. Liderul PSD Marcel Ciolacu și președintele Klaus Iohannis s-au ascuns de popor, evitând orice baie de mulțime de teama furiei populare.

De remarcat că președintele Iohannis este în topul paginilor de Facebook din punct de vedere al urmăritorilor, cu 1,8 milioane, în timp ce Maia Sandu are doar 438.000 de urmăritori. Liderul AUR, George Simion, îi suflă în ceafă lui Klaus Iohannis pe Facebook și ar putea să îl depășească în curând la numărul de fani pe Facebook. Pagina lui George Simion are peste 1 milion de urmăritori și crește lunar.

George Simion a avut cinci postări în decursul zilei de 1 Decembrie, toate fiind strict legate de manifestația națională de la Alba Iulia. George Simion a anunțat că 1 Decembrie va fi doar despre unitate națională, fiind evitate total orice declarații la adresa rivalilor politici.

„La manifestația de mâine NU ne interesează nici Iohannis, nici Covid, nici alți viruși! Într-o singura zi pe an ne adunăm nu pentru politică ci pentru ZIUA NAȚIONALĂ!”, a declarat George Simion.

Președintele Iohannis a avut prima postare după parada militară de la ora 11.00, cu mesajul ”La mulți ani, România!” și un clip video de pe Youtube de la paradă. A doua postare pe Facebook a venit seara, cu mesajul ”La fiecare 1 Decembrie, de Ziua noastră Națională, simțim aceeași emoție puternică ce ne unește în jurul unei sărbători care ne aparține tuturor, indiferent de locul în care ne aflăm. La mulți ani, dragi români!” și un clip video cu mesajul oficial al președintelui.

Maia Sandu a postat miercuri dimineață un mesaj în care vorbea despre legăturile dintre România și Moldova. ”Dragă Românie, de ziua ta, îți doresc să rămâi puternică și generoasă. Să fii o voce distinctă în lume și în Europa unită, și un model de țară pentru care democrația și bunăstarea oamenilor sunt fundamentale. Să mergem spre viitor împreună. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, a mai scris președinta Republicii Moldova.

Postarea lui George Simion (Liderul partidului AUR):

 

Postare a lui Klaus Iohannis: 

Postarea Maiei Sandu:

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *