ActualitateSănătate

Guvernul britanic va interzice ţigările electronice de unică folosință pentru prevenirea utilizării lor de către copii

Premierul britanic Rishi Sunak va anunţa luni planurile de a interzice vânzarea de ţigări electronice de unică folosinţă, pentru a împiedica folosirea lor de către copii, şi va reitera intenţia guvernului de a introduce o lege care să interzică generaţiilor tinere să cumpere tutun, relatează Reuters citat de Rador Radio România. Potrivit noilor reglementări, vor exista restricţii asupra aromelor, o cerinţă ca ţigările să fie ambalate simplu şi vor trebui făcute modificări legate de modul în care ţigările electronice vor fi prezentate, pentru a fi mai puţin atrăgătoare pentru copii.

“Alături de angajamentul nostru de a împiedica persoanele care împlinesc anul acesta 15 ani şi pe cele mai tinere să cumpere legal ţigări, aceste modificări vor lăsa o moştenire durabilă, protejând sănătatea copiiilor noştri pe termen lung”, a declarat Sunak.

Fumatul este cea mai frecventă cauză prevenibilă de deces în Marea Britanie – acesta cauzează unul din patru decese provocate de cancer, aproximativ 80.000 pe an, potrivit declaraţiilor guvernului.

În luna octombrie, Sunk a anunţat planurile de a aproba o lege care ar interzice persoanelor născute începând cu 1 ianuarie 2009 să cumpere tutun în timpul vieţii lor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *