Politică

Igor Dodon despre ce trebuie de făcut ca Moldova să fie prosperă și înfloritoare

„Pentru a răspunde la aceste întrebări și a rezolva toate problemele, trebuie să facem multe lucruri. Trebuie să facem ca viața în Moldova să devină confortabilă și îndestulată. Doar așa cetățenii noștri vor dori să trăiască aici, să construiască, să lucreze, să participe la avansarea economiei și la promovarea culturii, să nască aici copii. Abia atunci tații și mamele vor avea siguranța în viitorul lor, al nostru, al copiilor copiilor noștri. Pentru realizarea acestui obiectiv, vom investi mult în dezvoltarea sistemelor de educație și de sănătate”, notează el.

„Pentru a avea un viitor demn, o atenție specială va fi acordată sferei sociale și sprijinului populației în aceste momente dificile. Vom implementa în toată țara proiecte de importanță vitală: de aprovizionare cu apă, gazificare, prelucrare a deșeurilor, construcție de școli, grădinițe de copii, drumuri”, se menţionează în programul electoral al lui Igor Dodon.

Igor Dodon susţine că „vor fi create noi industrii și va fi oferit sprijin sectorului agricol”. „Vom lansa un program de stat pentru restabilirea sistemului de irigare în întreaga țară. Vom schimba politica de stat în domeniul subvențiilor agricole. Acestea vor fi acordate producătorilor agricoli care implementează tehnologii moderne și respectă cerințe le tehnologice privind creșterea culturilor agricole. Vom continua politica de protejare a producătorilor autohtoni și extindere a piețelor de desfacere. Vom construi platforme industriale multifuncționale în toată țara”, se menţionează în program.

Potrivit lui Igor Dodon, „dezvoltarea economiei este imposibilă fără investiții, prin urmare, vor fi create condiții favorabile pentru utilizarea atât a potențialului economic intern, cât și a celui extern”. „Businessului i se vor asigura garanții de stat de stabilitate și protecție a investițiilor. Moldova nu va reveni la practica de sechestrare a afacerilor și de urmărire penală a antreprenorilor, așa cum a fost până nu demult”, notează candidatul la al doilea mandat prezidenţial.

De asemenea, pe lângă prevederile de ordin social-economic, Igor Dodon notează că „ne vom baza pe cele două valori tradiționale principale ale poporului nostru – credința în Dumnezeu și Familia”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *