Social

Igor Grosu, de Ziua comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan: „Să facem tot posibilul pentru a păstra în continuare pacea și liniștea în R. Moldova”

Urmările războiului din Afganistan mai sunt resimțite în prezent în multe familii din Republica Moldova, iar suferința și durerea nu s-au încheiat odată cu încetarea acestuia acum 34 de ani. Unele familii i-au pierdut pe cei dragi – 301 de tineri ostași, abia ajunși la vârsta de 20 de ani, au murit fără rost pentru o cauză necunoscută, iar alți circa 700 de tineri moldoveni, care-și îndeplineau datoria de ostaș, au fost răniți. De asemenea, alți 12 mii s-au întors acasă cu sechele ale războiului, mulți dintre ei decedând între timp, a declarat astăzi președintele Parlamentului, Igor Grosu, care a participat la manifestările consacrate Zilei comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan, alături de veterani și membri ai familiilor celor care și-au pierdut viața în acest război, scrie Ziarul Național.

„Astăzi, îi comemorăm, în primul rând, pe cei care nu s-au mai întors acasă – sunt oameni viața cărora a fost întreruptă brusc, nedrept și tragic. Memoria acestor tineri va rămâne vie, puteau crea familii, sta lângă surori și frați, dar ei și-au îndeplinit datoria de ostaș. Totodată, astăzi suntem cu gândul și alături de toți cei care au supraviețuit și care păstrați memoria camarazilor căzuți”, a spus Grosu, după ce a ținut un minut de reculegere și a depus flori la plăcile comemorative ale ostașilor de la Complexul memorial „Feciorilor Patriei – Sfânta Amintire” din Chișinău.

Igor Grosu a punctat în context că, de aproape un an, la hotarul Republicii Moldova are loc un alt război, la fel de nedrept, sângeros și crunt – agresiunea neprovocată a Federației Ruse asupra Ucrainei, care a dus la mii de victime, iar milioane de cetățeni ucraineni au fost nevoiți să ia calea pribegiei.

„Mulțumesc că, în aceste momente, noi împreună păstrăm pacea și liniștea în republică, iar din puținul nostru îi putem ajuta și pe prietenii noștri ucraineni. Îndemnul meu este să facem tot posibilul pentru a păstra în continuare pacea și liniștea în Republica Moldova”, a îndemnat el.


comentarii

  1. Pacea si linistea in Rep Moldova nu are nimic de-a face cu comemorarea razboiului din Afganistan. Acesta a fost un razboi de egresiune, la fel cu razboiul Rusiei impotriva Ucrainei. Vedeti absurdul situatiei ? Voi comemorati un razboi de ocupatie, mai ales ca el este un razboi al Rusiei, nu al Rep. Moldova. Cum ati vrea voi sa fiti aparati cand voi insisi ati fost agresori, alaturi de Rusia ? Si porcul acela are tupeul sa spuna “sa facem tot posibilul pt a pastra pacea si linistea in Rep Moldova” , adica cum ar fi “hotul stiga hotii” ? Rusii si susutinatorii lor sunt agresorii si tot ei spun ca fac “tot posibilul pt pastrarea linistii” ? Comemorarea aceasta nu are nimic sfant in ea, este o rusine si o palma pe fatza Rep. Moldova. Alaturarea moldovenilor langa invadatorii rusi in Afganistan nu este o mandrie si nu trebuie comemorat, dimpotriva, trebuie blamat ! MAia SAndu nu trebuia sa dea tonul la asa ceva. Dar, acum, raul s-a comis. Cine pricepe, pricepe !

  2. Basarabenii, la fel ca rușii, cred că Dumnezeu le dă dreptul să dorească războaie și ocuparea unor teritorii străine. Basarabenii nu judecă niciodată logic, adică cu organul de pe umeri. Ei judecă cu călcâiele, nici măcar cu fundul. Reflectați basarabenilor: dacă la conducerea RM vin alde Șor, Dodon, Voronin și compania, frontiera de pe Prut va deveni inexpugnabilă pentru voi. Cei care sunt în UE vor putea intra în RM dar nu vor mai putea ieși din închisoarea numită RM pentru că veți pierde cărțile de identitate românești. În plus, orice ajutor din vest, din partea dreaptă a Prutului va înceta, chiar în condițiile unor calamități naturale. Un guvern format de Șor și Dodon, va trebui să primească ajutoare doar din partea Imperiului Rus. Dixit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *