Actualitate

Imagini video. Ultimele clipe înaintea exploziei din St. Petersburg

Audierea pentru arestarea preventivă a lui Daria Trepova, reţinută în legătură cu explozia de la o cafenea din Sankt Petersburg, Rusia, va avea loc marţi la tribunalul districtual Basmanny din Moscova, potrivit agenţiei de presă ruseşti de stat Vesti, citate de CNN. O înregistrare video publicată recent arată momentele premergătoare exploziei care l-a ucis duminică pe jurnalistul militar rus Vladen Tartovski într-o cafenea din Sankt Petersburg.

Autorităţile ruse au reţinut-o pe Trepova, în vârstă de 26 de ani, susţinând că aceasta ar fi fost implicată în explozia care l-a ucis pe cunoscutul blogger militar Vladlen Tatarski într-o cafenea din Sankt Petersburg, duminică, informează News.ro.

O înregistrare video publicată recent arată momentele premergătoare exploziei care l-a ucis duminică pe jurnalistul militar rus Vladen Tartovski într-o cafenea din Sankt Petersburg. Tatarsky a murit în urma unei explozii care a străpuns cafeneaua în care apărea ca invitat al unui grup pro-război numit Cyber Front Z.

Răsturnare de situație în cazul exploziei de la Sankt Petersburg

Rapoartele anterioare ale presei ruse au sugerat că Tatarsky ar fi fost ucis de un dispozitiv ascuns într-o figurină pe care o femeie i-o oferise înainte de explozie. Înregistrarea video de 25 de secunde îl arată pe Tartovsky punând o statuetă care i-a fost oferită la eveniment într-o cutie, după ce i-a pasat microfonul unui alt bărbat. El pune statueta înapoi în cutie şi apoi o acoperă cu ceea ce pare a fi un ambalaj de hârtie. În momentul în care apasă pe hârtie, se produce o explozie.

În ultimele două secunde ale videoclipului, Tartovsky este pixelat, dar restul scenei nu este pixelat. Cunoscutul blogger rus a fost ucis în ceea ce pare a fi un atac îndrăzneţ asupra unei figuri pro-Kremlin de profil înalt, au declarat oficialii. Autorităţile au declarat că tratează cazul ca pe o suspiciune de crimă. Cel puţin 32 de persoane au fost rănite în urma exploziei, 10 dintre acestea fiind în stare gravă, a anunţat presa de stat Ria Novosti, citând Ministerul rus al Sănătăţii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *