CSI / Rusia

În Lugansk un depozit cu muniții a fost aruncat în aer. Zile de doliu la Ivano-Frankivsk în memoria militarilor ucişi în elicopter

(UPDATE 16.25) Orașul Slaviansk

(UPDATE 16.10) 

(UPDATE 15.45) Separatiștii
 
(UPDATE 15.43) 

(UPDATE 15.40) În Donețk un grup de persoane înarmate cu automate s-au adunat în preajma clădirii executivului orășenesc.

(UPDATE 15.35) Ucraina ar putea să-şi retragă pacificatorii pentru a participa la operaţiunea antitero în caz de escaladare în est. "Suntem gata şi avem un plan elaborat pentru a-i întoarce, dacă asta vor decide autoritățile statului", a declarat colonenul Andrei Ordinovici la un briefing în Kiev, titrează pravda.com.ua. 750 de militari ucraineni îndeplinesc misiuni de menţinere a păcii în diferite zone ale lumii, sub egida ONU.

(UPDATE 15.28) Partea de sud şi vest a regiunii Doneţk şi nordul regiunii Lugansk au fost eliberate de terorişti, susține ministrul interimar al Apărării de la Kiev, Mihail Koval.

(UPDATE 15.25)  Ministerul Apărării al Ucrainei susține că separatiștii se pregătesc să arunce în aer containere cu substanţe otrăvitoare în oraşul Slaveansk din regiunea Doneţk. Ministrul interimar, Mihail Koval, susține că forţele armate întreprind toate măsurile necesare pentru a preveni acest pericol.

(UPDATE 15.20) Militarii ucraineni au reţinut patru deputaţi ai autoproclamatei republici Doneţk, care aveau asupra lor echipament de desfăşurare a acţiunilor de spionaj, titrează censor.net.

(UPDATE 14.27) Teroriștii continuă să tragă focuri de armă în direcția cartierelor locuite de cetățenii ucraineni din Donețk. 

 

(UPDATE 14.23) Elicopterul fără pilot doborât în data de 28 mai în zona în care se desfășoară mișcările antitero, este produs în Rusia.

(UPDATE 14.17) Misiunea OSCE, care muncește în Ucraina nu confirmă informația precum că patru dintre observatorii săi răpiți în Donețk ar fi fost eliberați. 

(UPDATE 13.25) Teroriștii din Slaveansk încearcă să fugă din oraș.

(UPDATE 13.20) Organizatorii conferinței internaționale anuale în domeniul apărării antirachetă, care va avea loc în 17 – 20 iunie în Germania refuză să permită reprezentanților federației Ruse să participe la eveniment. Aceasta din urmă este acuzată de violențele din Ucraina.

(UPDATE 12.03) Oficialii de la Casa Albă se arată îngrijorați cu privire la armele sofisticate pe care le dețin teroriștii din estul Ucrainei, după ce un elicopter cu militari ucraineni la bord a fost doborât ieri, 29 mai. 

"Suntem îngrijoraţi de violenţele care continuă în estul Ucrainei, de informaţii despre faptul că separatiştii au doborât un elicopter militar ucrainean", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului american, Jay Carney. "Încă nu putem confirma amănunte legate de aceste informaţii, dar suntem preocupaţi de faptul că separatiştii continuă să aibă acces la arme sofisticate şi la asistenţă externă", a adăugat Carney, într-o conferinţă de presă, sugerând că Moscova furnizează arme teroriștilor. Rusia a dezminţit deja aceste acuzaţii, scrie curierulnational.ro.

Reamintim că un elicopter de tip Mi-8 ucrainean a fost ţinta unei rachete sol-aer portabile de provenienţă rusă în apropierea bastionului prorus Slaviansk, a afirmat preşedintele interimar ucrainean, Oleksandr Turcinov.

De asemenea, Carney a făcut apel la eliberarea celor patru observatori OSCE capturaţi de separatişti din oraşul Slaviansk. "Este inacceptabil ca observatorii să fie reţinuţi, trebuie eliberaţi imediat. Cerem Rusiei să-şi folosească influenţa asupra acestor grupări pentru ca acestea să-i elibereze pe observatori, să renunţe la arme şi să participe la procesul politic", a insistat purtătorul de cuvânt american.

(UPDATE 11.59) Teroriștii jefuiesc magazinul Metro din Donețk

(UPDATE 11.14) 18 victime ale masacrului din Donețk sunt din vestul Ucrainei

(UPDATE 11.10) În Lugansk, teroriștii au aruncat în aer un depozit cu muniţii ale Gărzii Naţionale. S-a întâmplat în timpul asaltului asupra unităţii militare din localitate. O rachetă lansată de militanţi a nimerit în depozit ceea ce a şi declanşat explozia. Nu s-au înrtegistrat victime, relatează podrobnosti.ua.
(UPDATE 11.08) Autoritățile din regiunea Ivano-Frankivsk vor decreta trei zile de doliu pentru comemorarea militarilor ucişi în elicopterul doborât la Slaveansk. Printre cei 15 militari de la bordul aparatului de zbor se aflau şi şase originari din regiunea Carpaţilor, scrie gordonua.com.
(UPDATE 11.05) La una din intrările în Doneţk, teroriștii au construit un nou punct de control, deoarece fostul a fost nimicit de aviaţia militară a Ucrainei. 

(UPDATE 10.49) Clădirea administrativă din Donețk

(UPDATE 10.39) Alimentele furate de separatiști

(UPDATE 10.40) Activiștii proruși care au fost uciși în Ucraina, vor fi repatriați în Rusia (sursa foto: Twitter)

(UPDATE 10.35) Rebelii ucraineni

(UPDATE 10.30) Comandantul batalionului "Donbas"

(UPDATE 10.25) În oraşul Slaveansk a fost reluată operaţiunea antitero. Cel puțin asta susțin localnicii pentru  publicaţia potrobnosti.ua. Martori oculari spun că orăşenii nu au dormit toată noaptea din cauza tirului de artilerie.

(UPDATE 10.20) Armamentul ce urma să ajungă în mâinele separatiștilor, confiscat de forțele ucrainene

(UPDATE 10.08) 18 microbuze şi o casă cu trei nivele au ars noaptea trecută în oraşul Dnepropetrovsk din estul Ucrainei. Pompierii au fost anunțați despre incendiu la ora 03:13, transmite Цензор.НЕТ.

(UPDATE 10.05) Batalionul Gărzii Naționale “Dnepr” și batalionul de apărare teritorială a regiunii Dnipropetrovsk intenționează să ia sub control stațiile de tren din regiune. Stațiile care vor fi sub control total sunt: "Просяная", "Славянка", "Доброполье", "Дачное" dar și cele de la frontiera cu regiunea Donețk.

(UPDATE 09.53) Donețk

(UPDATE 09.45) Separatiștii din Donețk

(UPDATE 09.43)
 

(UPDATE 09.37) Bandiții din Donețk au luat zeci de ostatici, anunță un fost deputat al Consiliului raional. Aceștia sunt răpiți în subsolul clădirii administrației din oraș, care a fost ocupată de teroriști. 

(UPDATE 09.21) Administrația de stat a Transportului feroviar din Ucraina intenționează să scumpească costul biletelor la trenurile naționale în 2 etape: cu 10% în iulie și în octombrie 2014.

(UPDATE 09.12) Energia electrică furnizată de Ucraina către Crimeea s-ar putea scumpi de 3 ori, scrie liga.net.

(UPDATE 09.10) Un terorist din Gorlovk a murit după ce un explozibil a fost mânuit cu neatenție, scrie liga.net.

(UPDATE 09.05) Noaptea trecută a fost bombardat Departamentul de Stat al Serviciului Grăniceri al Ucrainei "Stanichno-Lugansk". teroriștii au aruncat cu grenade, iar polițiștii de frontieră au deschis focul drept răspuns. Printre polițiștii de frontieră nu au fost înregistrate victime, se arată într-o postare pe Facebook. Imadiat după ciocniri, la fața locului au ajuns 4 ambulanțe pentru a acorda primul-ajutor răniților ucraineni.

(UPDATE 08.53) Teroriștii din Mariupol cer să să fie eliberat liderul lor în schimbul eliberării liderului unei organizații ucrainene locale. 

În Donbas în ultimele 20 de zile au fost răniți 7 copii, scrie pravda.com.ua.

 

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *