Externe

Inca doua cazuri de gripa porcina in Romnia

Acestea au fost deja confirmate prin teste de laborator, relateaza NewsIn. Este vorba despre o tanara de 28 de ani care a sosit de la New York in data de 29 mai si mama acesteia, in varsta de 56 ani, care a contractat virusul de la fiica, prin transmitere secundara.Cele doua paciente sunt internate la Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals”, unde s-a inceput administrarea terapiei cu antivirale. Starea generala a pacientelor este buna. In acest moment, bilantul cazurilor diagnosticate cu virusul H1N1 in Romania a ajuns la cinci.

Autoritatile din Romania au demarat ancheta epidemiologica pentru depistarea persoanelor care au intrat in contact cu cele doua noi persoane infectate cu virusul noii gripe, numarul estimat al acestora fiind de cel putin 30. Un barbat a fost internat luni la Institutul „Matei Bals” din Bucuresti, fiind suspectat de infectare cu noul virus, dar analizele au aratat ca acesta are doar o viroza respiratorie de sezon, transmite Realitatea TV.

Bulgaria avea 15 cazuri suspecte, dar luni a confirmat primul caz de imbolnavire cu virusul gripei porcine, este vorba despre un barbat recent intors din Statele Unite. La nivel european, exista 557 de cazuri suspecte, 32 dintre care au fost confirmate: unul in Cipru, doua in Belgia, 15 in Marea Britanie, cinci in Germania, sase in Franta si cate un caz in Finlanda, Suedia si Irlanda.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *