CSI / Rusia

Încă o moarte misterioasă în rândul oligarhilor ruși. Igor Șkurko, găsit mort în celula sa din închisoarea Yakutsk

Încă un oligarh rus a murit în circumstanțe misterioase. Cadavrul lui Igor Șkurko a fost descoperit în celula sa din centrul de detenție Yakutsk. Fostul director general al companiei energetice Yakuțkenergo a fost închis după ce a fost acuzat că a luat mită de 5.000 de lire, scrie Daily Mail

Cadavrul lui Igor Șkurko, în vârstă de 49 de ani, a fost descoperit marți, 4 aprilie într-o celulă din închisoarea Yakutsk. Cu o zi înainte de moartea sa, oligarhul a depus o contestație la condamnare, susținând că este nevinovat. 

Fenomenul deceselor inexplicabile a luat amploare de la începutul războiului din Ucraina. Autoritățile ruse nu au oferit detalii cu privire la modul în care a murit Șkurko, însă spun că nu este vorba despre o crimă. Oligarhul era căsătorit și avea doi fii. 

Cine a fost Igor Șkurko

Șkurko a fost membru al partidului politic pro-Putin, Rusia Unită, însă a fost suspendat din partid, după acuzația de luare de mită. El a fost director general adjunct al companiei energetice Yakuțkenergo, care furnizează energie celei mai reci regiuni din lume, Yakutia.

Luna trecută, publicațiile Novaya Gazeta Europe și Transparency International Rusia au legat o serie de decese suspecte de o „schemă complexă de spălare a banilor” de care beneficiază familia unui director de top din domeniul gazelor și prietenii săi din serviciile de securitate și armata lui Putin.

Printre decesele suspecte din industria energetică s-au numărat Alexander Tiuliakov, șeful adjunct al securității corporative la Centrul de Așezări Unite al Gazprom, „trezoreria” gigantului energetic, care s-ar fi sinucis a doua zi după declararea războiului.

Potrivit unor experți citați de publicația The Sun, cazul lui Șkurko este a 40-a moarte misterioasă a unui oligarh din Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *