CSI / Rusia

Informații din raportul lui Nemțov privind implicarea Rusiei în Ucraina: Rudele soldaților ruși uciși au primit recompensă câte trei milioane de ruble

Potrivit presei ucrainene, colegul lui Nemțov, Ilia Iașin, a anunțat pe pagina sa de facebook mai multe detalii care țin de conținutul raportului.
Astfel, în documentul la care lucra, Nemțov a avut drept surse rude ale soldaților ruși uciși în Ucraina.

Potrivit lui Iașin, la sfârșitul lunii ianuarie curent, aceștia i s-au adresat lui Nemțov cu rugămintea de a face presiuni asupra Ministerului Apărării pentru a le plăti compensații pentru soldații uciși.

În raport se menționează că soldații ruși au murit masiv în Donbas în două perioade.

Prima „partidă” de sicrie cu soldați ruși a fost trimisă în Rusia vara trecută, atunci când Armata ucraineană a desfășurat operațiuni masive de eliberare a Donețkului și Luganskului.

„Acțiunile Armatei ucrainene au fost oprite abia după intervenția armatei ruse. Atunci când nu au mai putut nega prezența soldaților ruși în regiune, Ministerul Apărării din Rusia a venit cu o explicație prostească, precum că toți soldații ruși care au plecat să lupte în Donbas au făcut-o în perioada concediilor. În aceste „concedii” însă ei și-au luat cu ei arme și tehnică militară”, precizează Iașin.

Potrivit raportului, atunci în Rusia s-au întors cel puțin 150 de sicrie cu marcajul „Încărcătura 200”.

Atunci, rudele soldaților uciși nu au suflat nicio vorbă, primind drept recompensă câte trei milioane de ruble și fiind obligați să semneze un act de confidențialitate.

A doua perioadă în care mai mulți soldați ruși au murit în Ucraina a avut loc în ianuarie, începutul lui februarie 2015. Cei mai mulți soldai ruși, circa 70, și-au pierdut viața în timpul confruntărilor din Debalțeve.

De această dată, apropiații celor uciși au decis să vorbească, pentru că nu au mai primit recompensele promise de Ministerul Apărării.
După moartea lui Nemțov, sursele acestuia au început să se teamă să vorbească, cu toate acestea raportul este în fază de finalizare și va fi făcut public în aprilie.

sursa: ziarulnational.md


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.