Economie Mondială

Investiții record în parcurile eoliene offshore din Europa

În primele șase luni ale acestui an, investițiile în parcurile eoliene offshore din Europa au atins nivelul record de 14 miliarde de euro, depășind suma de 13,3 miliarde de euro investită în 2015. Cea mai mare parte din noile investiții a mers în Marea Britanie, care a atras 10,4 miliarde de euro, Germania a beneficiat de investiții de 2,5 miliarde de euro, Danemarca a atras 999 milioane de euro, iar Finlanda restul de 121 milioane de euro, susține WindEurope.

Cu toate acestea, WindEurope se așteaptă ca numărul parcurilor eoliene offshore din Europa conectate la rețea să scadă în acest an din cauza incertitudinilor cu privire la politicile guvernamentale de sprijin.

"Numărul noilor proiecte în Europa nu este suficient și există riscul ca aceasta să își piardă avantajul competitiv pe segmentul parcurilor eoliene offshore dacă nu vedem noi angajamente în curând", a declarat un purtător de cuvânt de la WindEurope.

În prima jumătate acestui an, numărul turbinelor eoliene offshore conectate la rețea în Europa a scăzut cu 78% comparativ cu perioada similară a anului trecut, susține WindEurope, în condițiile în care Germania și Olanda au fost singurele țări care au finalizat instalațiile în acest an.

În total, în apele costiere din 11 state din Europa există 3.344 de turbine eoline offshore, cu o capacitate combinată de 11,538 GW.

Analiștii de la Bloomberg New Energy Finance sunt de părere că este puțin probabil ca în 2016 investițiile globale în energiile regenerabile să se ridice la nivelul record de anul trecut, în condițiile în care, în primele două trimestre, au scăzut cu 23%, până la 116,4 miliarde de dolari. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *