Istorie

Istorii necunoscute / Cum un tânăr student a SALVAT Japonia de la comunism (FOTO, VIDEO +18)

La 12 octombrie 1960, șeful Partidului Socialist din Japonia, Inejiro Asanuma, a participat la o dezbaterea pre-electorală de la Tokyo. Dezbaterea a decurs ca de obicei: zgomotos și fără incidente. Dar, când politicianul părăsea deja clădirea, un tânăr a sărit la Asanuma și l-a înjunghiat cu o lovitură țintită în stomac cu o scurtă sabie tradițională japoneză. 


Otoya Yamaguchi, un student în vârstă de 17 ani, care folosește o sabia tradițională japoneză, Wakizashi. Momentul a fost televizat în direct. Atacul a dus la decesul politicianului Inejiro Asanumu. Tokyo. 1960.

Reporterul a reușit să prindă momentul în care atacatorul a smuls sabia din politician și era pe cale să dea o a doua lovitură, dar au reușit să-l prindă. Cu toate acestea, Inejiro a murit fără să ajungă mai ajungă la spital.

Ucigașul s-a dovedit a fi un student în vârstă de 17 ani, Otoya Yamaguchi, un aderent al viziunilor de extremă dreaptă. 

Akao a fost arestat, dar autoritățile nu au avut timp să-i aducă învinuirile: Yamaguchi, în vârstă de 17 ani, s-a spânzurat într-o închisoare pentru minori.

Înainte de a se sinucide a scris pe perete: „Șapte vieți pentru țară. Trăiască Majestatea Sa Imperială! ” (Expresia despre „șapte vieți” se referă la ultimele cuvinte ale legendarului samurai japonez din secolul al XIV-lea, Kusunoki Masashige.)

După asasinarea liderului Inejiro Asanum, partidul Socialist din Japonia s-a divizat și și-a pierdut influența.

Să ne imagină că asasinatul nu s-ar fi întâmplat, iar Partidul Socialist nu ar fi dispărut și, cu ajutorul Chinei, ar fi ajuns cu succes la putere, făcând Japonia o țară comunistă.

Cum ar fi arătat Japonia comunistă astăzi?

Fotografia a fost făcută cu câteva secunde înainte ca şeful Partidului socialist din Japonia să fie înjunghiat şi ucis. Fotograful Yasushi Nagao, cel care a surprins acest moment şi care a spus că s-a aflat în locul potrivit, la timpul potrivit, a fost recompensat cu un Pulitzer pentru această imagine.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *