Istorie

Istorii necunoscute / Cum un tânăr student a SALVAT Japonia de la comunism (FOTO, VIDEO +18)

La 12 octombrie 1960, șeful Partidului Socialist din Japonia, Inejiro Asanuma, a participat la o dezbaterea pre-electorală de la Tokyo. Dezbaterea a decurs ca de obicei: zgomotos și fără incidente. Dar, când politicianul părăsea deja clădirea, un tânăr a sărit la Asanuma și l-a înjunghiat cu o lovitură țintită în stomac cu o scurtă sabie tradițională japoneză. 


Otoya Yamaguchi, un student în vârstă de 17 ani, care folosește o sabia tradițională japoneză, Wakizashi. Momentul a fost televizat în direct. Atacul a dus la decesul politicianului Inejiro Asanumu. Tokyo. 1960.

Reporterul a reușit să prindă momentul în care atacatorul a smuls sabia din politician și era pe cale să dea o a doua lovitură, dar au reușit să-l prindă. Cu toate acestea, Inejiro a murit fără să ajungă mai ajungă la spital.

Ucigașul s-a dovedit a fi un student în vârstă de 17 ani, Otoya Yamaguchi, un aderent al viziunilor de extremă dreaptă. 

Akao a fost arestat, dar autoritățile nu au avut timp să-i aducă învinuirile: Yamaguchi, în vârstă de 17 ani, s-a spânzurat într-o închisoare pentru minori.

Înainte de a se sinucide a scris pe perete: „Șapte vieți pentru țară. Trăiască Majestatea Sa Imperială! ” (Expresia despre „șapte vieți” se referă la ultimele cuvinte ale legendarului samurai japonez din secolul al XIV-lea, Kusunoki Masashige.)

După asasinarea liderului Inejiro Asanum, partidul Socialist din Japonia s-a divizat și și-a pierdut influența.

Să ne imagină că asasinatul nu s-ar fi întâmplat, iar Partidul Socialist nu ar fi dispărut și, cu ajutorul Chinei, ar fi ajuns cu succes la putere, făcând Japonia o țară comunistă.

Cum ar fi arătat Japonia comunistă astăzi?

Fotografia a fost făcută cu câteva secunde înainte ca şeful Partidului socialist din Japonia să fie înjunghiat şi ucis. Fotograful Yasushi Nagao, cel care a surprins acest moment şi care a spus că s-a aflat în locul potrivit, la timpul potrivit, a fost recompensat cu un Pulitzer pentru această imagine.

TIMPUL.MD

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.