Ucraina

Kievul îl invită pe președintele brazilian în Ucraina, după ce acesta face declaraţii polemice

Ministerul ucrainean de Externe îl invită la Kiev, marţi, 18 aprilie, pe preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, pentru ca să înţeleagă realitatea agresiunii ruse, relatează AFP și News.ro.

Menționăm că luni, Luiz Inacio Lula da Silva l-a primit pe ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, în vederea unei medieri internaţionale în Războiul rus din Ucraina, după ce a acuzat Occidentul de faptul că contribuie la continuarea războiuului rus.

De asemenea, și Washingtonul a acuzat Brazilia de faptul că se face ”ecoul propagandei ruse şi chineze” în Războiul din Ucraina, iar preşedintele brazilian a anunţat că vrea să lanseze o iniţiativă de pace.

Un purtător de cuvânt al diplomaţiei ucrainene, Oleg Nikolenko, îi reporşează într-o postare pe Facebook şefului statului brazilian că pune ”pe acelaşi plan victima şi agresorul” şi că-i atacă pe aliaţii Ucrainei care o ajută ”să se apere de o agresiunea sângeroasă”.

De asemenea, el îl invită pe Lula pentru ca ”să înţeleagă cauzele reale şi esenţa” Războiului din Ucraina, declanşat de invazia rusă, la 24 februarie 2022.

Rusia, sancţionată de Occident, a lansat o ofensivă diplomatică cu scopul de aconvinge puterile emergente că nu face decât să se apere de hegemonia Statelor Unite.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov poartă acest mesaj toată această săptămână în America Latină.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *