CSI / Rusia

La noi când? Președintele Letoniei vrea să rupă legătura Bisericii ortodoxe cu Patriarhia rusă

Preşedintele Letoniei, Egils Levits, făcând uz de prerogativa sa de a avea iniţiativă legislativă, a prezentat luni un proiect de lege prin care Biserica ortodoxă letonă va trebui să rupă formal şi complet toate legăturile cu Patriarhia de la Moscova, relatează agenţia EFE.

„Prin acest amendament legislativ, Statul leton va recunoaşte că Biserica ortodoxă a Letoniei este complet independentă (autocefală). Ea nu depinde de nicio autoritate în afara Letoniei. Când legea va intra în vigoare, va fi eliminată orice influenţă sau putere a patriarhului Moscovei (Kirill) asupra Bisericii noastre ortodoxe”, a declarat preşedintele leton, adăugând că propunerea sa legislativă va fi dezbătută de parlament în procedură de urgenţă. În prezent, Biserica ortodoxă letonă este loială formal patriarhului Moscovei, Kirill, acuzat în Occident că este un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin şi că sprijină agresiunea militară contra Ucrainei, transmite digi24.ro.

În prezent, Biserica ortodoxă letonă este loială formal patriarhului Moscovei, Kirill, acuzat în Occident că este un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin şi că sprijină agresiunea militară contra Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *