Lămâia care te ajută să slăbeşti sănătos
O ceaşcă de apă caldă, cu o jumătate de lămâie stoarsă, băută dimineaţa pe stomacul gol ajută la eliminarea toxinelor acumulate în intestine în ziua precedentă. În acelaşi timp, vei preveni balonările, iar digestia va fi mult mai uşoară.
Adaugă suc de lămâie în orice: salată, supe şi ciorbe, în ceaiuri. Mestecă încet, nu te grăbi să mănânci. Acesta este un mare defect al femeii active, care de cele mai multe ori îşi ia mesele cele mai importante, în special prânzul, în mare grabă. Consecinţele se manifestă prin stări de disconfort, balonări sau îngreunarea digestiei. Dacă nu te grăbeşti, porţiile vor părea mai mari, iar substanţele nutritive vor fi mai uşor absorbite de organism.
Bea doar apă cu lămâie. Nu e doar un slogan publicitar, ci o realitate. O cană mare de apă caldă sau ceai cu puţin suc de lămâie proaspăt stors sau cu câteva felii de fruct, la sfârşitul mesei, te ajută să metabolizezi grăsimile. Sucurile carbogazoase cu aromă de lămâie NU sunt indicate.
Alte principii, la fel de simple, care te pot ajuta să slăbeşti natural şi să nu mai creşti în greutate la loc:
● Mănâncă doar atunci când îţi este foame. Ideal este să iei trei mese pe zi, la distanţă de cinci ore, cu două gustări sănătoase între ele. Mâncatul excesiv şi mai ales determinat de stres duce la afecţiunea numită „colon iritabil” care, pe lângă faptul că este extrem de neplăcut ca stare, poate avea consecinţe foarte serioase pentru sănătatea ta în viitor.
● Atenţie la temperatura alimentelor şi băuturilor! Aceasta influenţează condiţia splinei, „bateria noastră” de energie, precum şi a altor organe. Este de preferat consumul alimentelor, băuturilor şi al apei la temperatura camerei sau uşor încălzite.
● Atunci când vă hotărâţi să ţineţi o dietă anume, gândiţi-vă bine dacă ingredientele acesteia sunt benefice organismului vostru şi nu treceţi de la o stare ce necesită dietă la una care necesită alte tratamente mai complicate.
(M. T.)
Timpul Suplimentul Femeia