Actualitate

Liliana Vițu-Eșanu – noua președintă a Consiliului Audiovizualului

În cadrul ședinței, Liliana Vițu-Eșanu a declarat că își dorește restabilirea încrederii publicului în autoritate.

„Această instituție […] poate să aplice Codul de o manieră corectă, poate să acționeze astfel încât să contribuie la dezvoltarea presei autohtone în special, la crearea condițiilor pentru dezvoltarea presei în Republica Moldova. La fel, să protejeze spațiul informațional, să vină cu acțiuni care să elimine pe parcurs distorsiunile, decalajele în problemele care există în ceea ce privește publicitatea, măsurarea audienței, transparența proprietății”, a declarat Vițu-Eșanu, media-azi.md.

Vițu-Eșanu este din 2018 coordonatoare pe comunicare și media la Biroul de cooperare al Elveției în Republica Moldova. A fost directoarea proiectului „Susținerea radiodifuziunii publice” în cadrul Internews Kârgâzstan. În perioada iunie 2013–februarie 2015, a fost purtătoare de cuvânt a prim-ministrului, Iurie Leancă. La începutul lui decembrie curent, Parlamentul a ales o nouă componență a Consiliului Audiovizualului, potrivit anticoruptie.md

Noua componența este alcătuită din redactorul-șef al ziarului „SP”, Ruslan Mihalevschi (la propunerea președintelui), experta media Aneta Gonța (organizațiile neguvernamentale), Eugen Râbca (organizațiile neguvernamentale), Liliana Vițu-Eșanu (Guvernul), angajatul Direcției Arte și Industrii Creative, Orest Dabija (la propunerea PAS), șeful cabinetului vicepreședintelui Parlamentului Vlad Batrîncea, Tatiana Crestenco (BCS) și secretarul literar al Teatrului Național „Mihai Eminescu”, Larisa Turea (PAS).

Noua componență a Consiliului Audiovizualului a fost aleasă de legislativ pe 3 decembrie după ce foștii membri au fost demiși în urma respingerii raportului de activitate pentru 2020.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *