ROMÂNIA

Alexander Lukașenko anunță că unirea României cu R. Moldova este scopul Occidentului!

Ultimele frământări din jurul Transnistriei îi dau de gândit președintelui din Belarus, Alexander Lukașenko. El nu exclude unirea României cu Republica Moldova, asta pentru că Occidentul vrea să facă din Chișinău o forță Occidentală.

“Occidentul ar vrea să rezolve problema cu Rusia cu o singură lovitură și în Transnistria să închidă această ‘gaură cenușie’, cum se spune, și să unească Moldova, să o bage în România sau să o facă pro-occidentală. Acesta este scopul lor”, a afirmat Lukașenko, relatează agenția de presă de stat din Belarus Belta.

„Unica soluţie”

Anatol Şalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova, a declarat recent că unica soluţie pe care o au astăzi moldovenii este ca teritoriul românesc de peste Prut să se unească cu România. Fostul oficial susţine că procentul unioniştilor din Republica Moldova a crescut, astfel că, dacă cu câţiva ani în urmă era 4% sau 5% pentru unire, acum minimum 40% sunt pentru unirea cu România.

“Unica soluţie pe care noi o avem astăzi şi cred că şi Europa e timpul să înţeleagă că teritoriul românesc de peste Prut trebuie să se unească cu România, fiindcă altă soluţie nu există. Ori, peste 10 sau 15 ani Republica Moldova trebuie dusă la azilul de batrâni, fiindcă nu va mai avea cine să lucreze să plătească impozite. Tineretul pleacă, eu cunosc situaţia dintr-un partid politic pe care l-am condus, la Organizaţia de Tineret veneau la şedinţe 300 sau 400 de tineri. Acum, 90% din ei au plecat din ţară”, a spus Şalaru, citat de news.ro.

Fostul ministru a precizat că ”România este principala ţară care a ajutat Republica Moldova”.

“Cetăţenii de acolo ştiu acest lucru, ştiu, procentul unioniştilor a crescut în proporţie geometrică, cu câţiva ani în urmă era 4% sau 5% pentru unire, acum minimum 40% sunt pentru unire cu România. Oamenii, inclusiv şi ruşii văd unica soluţie prin unirea cu România”, a spus Anatol Şalaru.

Sursa Stiripesurse

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Și eu care credeam că Unirea este scopul cetățenilor RM din care peste 1 milion au (și) cetățenie română. Dar se pare că nu, scopul lor este mult, mult mai prozaic:
  cerșetoreală și milogeală pobedistă atât la nivel de „stat” cât și la nivel de populație – sî ni dei, sî ni facî, sî ni agiuti, sî vinî românii sî ni apiri…
  Ăștia sunt „bravii” moldoveni urmași ai răzeșilor lui Ștefan cel Mare (și corciți la greu cu spurcăciune și propagandă rusă)…

  1. In principiu ai MULTA dreptate..Dar pentru a evita o situatie care sa inflameze poporanismul pro rusesc, e,eu cred ca solutia ar fi asocierea Moldovei de peste Prut cu Uniunea Europeana,bine inteles cu evacuarea trupelor rusesti din Transnistria.( cu amante,neveste si copii)inapoi in tara lor RuSSia.
   Asa va dispare si frica rusofililor de “JANDARMUL ROMAN “(sic)
   P.S.
   „bravii” moldoveni urmași ai răzeșilor lui Ștefan cel Mare au putrezitde mult prin lagarele din Siberia.
   In Basarabia n-a mai ramas decat o populatie abrutizate de rusi si acolitii lor.

  2. Cu asemenea discurs nostalgic, trist, diversionist …. departe nu ajungi. Ce se ]nt]mpla dacă nimeni nu accepta cetățenia ??? Personal am așteptat-o timp de ….!!!! 12 ani de la depunerea scrisorii la ambasadă. Dar nu a urmat NICI un răspuns din partea ei. Mulțumesc fiului mezin că a insistat să repetăm procedura la Bucuresti. Rezultatul a venit peste puțin timp. Deci, cine dintre ai NOȘTRI bate întruna pe ai NOȘTRI. Oare nu cei care vorbesc întruna de UNIRE/UNIONISM , când de fapt, e vorba de REUNIFICARE,REÎNTREGIRE sau RE-UNIREA-3. Primele le-au făcut Mihai Viteazul, Chiar și Marele ți înțeleptul Burebista… Ce știm despre acele UNIFICĂRI ale pămînturilor traco-geto-dacice ??? Cei care întruna trîmbițează despre UNIONISM/unire , de fapt, după opinia mea, nu doresc REUNIFICAREA,REUNIREA. Înțeleg, Lukașenko, deși a făcut serviciul militar pe la Cahul, nu ne prea știe ISTORIA, deși e istoric de profesie. Dar de ce nu o știu alții ???

   1. Cu frecții și mângâieri după ceafă nu se trezește nicicum maldavanul. Iar faptul că ai umblat după cetățenie nu arată nicdecum că ai fi vreun mare patriot/unionist/susținător al reÎntregirii. Nu drăguță, probabil la fel ca majoritatea dintre maldavenii cu pașaport ai șters-o în UE și în coor te doare de RM și de România. Nu dovediți decât că sunteți niște meduze oportuniste, fără caracter și fără demnitate de niciun fel (umană, de neam etc).

 2. “cu câţiva ani în urmă era 4% sau 5% pentru unire, acum minimum 40% sunt pentru unire”… Dar ce s-a intamplat? S-a scoborat Sfantul Duh din ceruri si a iluminat mintile fratilor nostri, asa, in masa? Le-a adus deodata aminte cine sunt, de unde vin, ce limba vorbesc, printr-o minune biblica? Ma tem ca nu. Ma tem ca, asa cum scrie si Burebista, motivele sunt legate exclusiv de stomac si punga. Merg conform principiului “Fă-te frate cu dracul, până treci puntea” – dracul fiind, in aceste vremuri, romanul. Pana cand, sa ne plateasca romanii facturile si pensiile. Pe urma mai vidiem.

 3. Bravo ! Uite ca Lucasenko a inteles perfect. Si ce e rau in faptul ca Rep. Moldova s-ar uni cu Romania ? Ar dauna asta cu ceva Rusiei ? Ar fi contra Rusiei ? Ar fi contra vorbitorilor de limba rusa dib Rep Moldova, i-ar da cineva afara din tara, ar trai ei mai prost ori mai bine ? Ar pierde Rusia niste avantaje economice sau ar castiga ? Probabil ca atunci Rusia ar face afaceri mai mari cu Romania, pt ca nu ar mai avea motive de dusmanie. Oricum Rusia are resurse imense nefolosite, ca urmare nu are nevoie de altele noi, din moment ce nu-i in stare sa le folosesca nici pe cele existente. Si atunci, de ce se agita Rusia pt teritoriu ? Lucasenko, baiat de cartier, vdede in viitor.

 4. Occidentul își are grijile sale, rușii și bielorușii au grijile altora, pana nu- și bagă nasul in c…l altora nu pot dormi…

 5. Ce scirba de asa “vecini grijulii ” mai am care permanent au o “grija speciala ” pentru alte popoare cum sa traiasca si pe ce drum sa mearga. Cartofarul din Belarus sa se uite sub mystatile sale de dorit dar nu in ograda vecinilor. UNIRE NEAMULUI!!! TRAIASCA ROMANIA MARE!!! Doamne Apara si Ajuta Moldova sa revina in Familia sea si Ocroteste de Ocupantii vesnici care nici ei nu pot trai si nici la altii nu permit vesnic sa se bucure de viata. UNIRE!!!🙏💙💛❤️🙏

 6. Occidentul nu va putea face niciodată RM occidentală. RM poate deveni Occident doar prin unirea cu RO când toate forțele maligne atât de puternice și eterne din RM se vor topi (sau dilua la dispariție) in masa românească a populației și cadrului juridic.

 7. Deunazi am citit asta: Moldova nu va adera la NATO. Asa a declarat Igor Grosu, Presedintele Parlamentului. Dar cine este el sa poata declara asta ? Presedintele azi este, maine nu este, caci Parlamentul se poate schimba. Singurul care poate decide este poporul, printr-un referendum. Dar deocamdata poporul … e asa cum e, facut de sovietici. Insa, trebuie sa nu uitam ca, urmare a razboiului, Ucraina va deveni membra NATO. Si ghici ce ? Moldova se va trezi dintr-o data inconjurata pe toate partile de NATO. Si atunci… ce va face Moldova ? Va deveni membra NATO, chiar fara sa fi vrut inainte. Din cauza Ucrainei… Moldova va fi fortata sau nevoita sa intre si in NATO, si in UE. Logica asta spune, indiferent de ce spune acum Igor Grosu sau oricine altcineva din Moldova sau de aiurea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *