Război

Luptele crâncene pentru Bakhmut și Marinka continuă – Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene

În ultimele 24 de ore, forțele rusești au efectuat patru raiduri cu rachete și 60 de atacuri aeriene și 58 de atacuri cu lansatoare de rachete. Civilii au fost răniți. Acest lucru a fost raportat astăzi, 19 aprilie, de către Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Rușii își concentrează principalele eforturi pentru a desfășura acțiuni ofensive în direcțiile Liman, Bakhmut, Avdiivka și Maryinka. În ultimele 24 de ore, unitățile Forțelor de Apărare ucrainene au respins peste 60 de atacuri inamice în sectoarele de front menționate mai sus. Cele mai crâncene bătălii se duc pentru Bakhmut și Marinka.

Nu există schimbări semnificative în situația operațională în direcțiile Volyn, Polessk, Seversk și Slobozhansk.

În direcția Kupyansk, în cursul zilei trecute, șase așezări din regiunea Harkov au fost supuse bombardamentelor inamice.

În direcția Liman, ocupanții ruși au încercat să îmbunătățească situația tactică, desfășurând ofensive nereușite în apropierea satului Dibrova. Bombardamentele de artilerie au lovit Stelmakhivka, Nevske, Hryhoriyivka, Belogorivka în regiunea Luhansk și Ivanivka, Torskoye și Spornoye în regiunea Donețk.

În direcția Bakhmut, inamicul continuă să desfășoare acțiuni ofensive. Luptele grele pentru orașul Bakhmut continuă. În același timp, apărătorii ucraineni au respins ofensiva inamicului în direcția așezării Stupochki. Bombardamentele inamicului au afectat 12 așezări din regiunea Donețk.

În direcția Avdiivka, inamicul a desfășurat ofensive nereușite în zonele localităților Stepove, Berdychi, Avdiivka, Severnoye, Pervomayske și Nevelske. Acesta a bombardat cinci așezări din regiunea Donețk.

În direcția Maryinka, în ultimele 24 de ore, AFU a respins numeroase atacuri inamice în apropiere de Maryinka, Regiunea Donețk. Krasnogorovka, Marinka, Pobeda și Novomikhailovka au fost supuse focului inamic.

În direcția Shakhter, în cursul zilei, inamicul a desfășurat ofensive nereușite în direcția Prechistovka. Acesta a bombardat patru așezări din regiunea Donețk.

În direcțiile Zaporizhzhia și Kherson, inamicul continuă să desfășoare acțiuni defensive și să bombardeze așezările din apropierea liniei de contact. Există victime civile.

Pe teritoriul ocupat temporar din regiunea Kherson, ocupanții ruși continuă să minareze zona, consolidându-și capacitățile defensive.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *