Actualitate

MAE: România nu recunoaște alegerile din enclava separatistă Transnistria

Ministerul Afacerilor Externe al României a transmis că nu recunoaște legitimitatea alegerilor organizate la 12 decembrie 2021 în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

MAE a reiterat, și cu această ocazie, faptul că România susține o reglementare cuprinzătoare, pașnică și durabilă a conflictului transnistrean, în conformitate cu dreptul internațional, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional și fără afectarea viitorului său european.

La alegerile prezidenţiale din republica nerecunoscută Transnistria participă actualul lider al republicii, Vadim Krasnoselskii, și deputatul Consiliului raional Grigoriopol, Serghei Pînzari.

La mijlocul saptămânii, Guvernul Republicii Moldova a emis o declarație în care se menționează că așa-numitele ”alegeri prezidențiale” desfășurate astăzi în stânga Nistrului, nu pot fi recunoscute și sunt considerate nule din punct de vedere juridic.

Asemenea exercițiu „electoral” se desfășoară în condiții de nerespectare a standardelor democratice internaționale, cazurilor de suprimare sistemică a libertății de exprimare și a pluralismului de opinii, prezenței unei cenzuri informaționale dure în regiune și altor încălcări ale drepturilor omului”, se arată în comunicat.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *