Social

Maia Sandu, despre subiectul grânelor: „Da, s-a putut comunica mai bine. Discutăm subiectul cu Ucraina și UE”

„Subiectul grânelor este unul complicat și nu există soluții simple. Pe de o parte suntem obligați să ajutăm Ucraina, iar pe de altă parte țara vecină are nevoie de aceste căi de solidaritate pentru că majoritatea porturilor au fost ocupate de ruși și nu le pot folosi”, așa a comentat președintele țării, Maia Sandu, subiectul grânelor la postul public de televiziune Moldova 1, scrie Realitatea.md.

„Ucraina are nevoie de resurse ca să reziste și să ne apere și pe noi. Pe de altă parte există probleme reale ale fermierilor moldoveni, pentru că așa s-a creat situația pe piață. Da, s-a putut comunica mai bine și anumite probleme ar fi trebuit discutate bilateral mult mai mult înainte să se iasă în spațiul public. Este clară și presiunea publică pe Guvern. Nu există o soluție simplă și am văzut acest lucru și în dialogul Ucrainei cu alte state. Acum discutăm subiectul cu Ucraina și UE pentru a găsi o soluție acceptabilă pentru toți”, a spus șefa statului.

Menționăm că fermierii au anunțat că vor ieși la protest în data de 7 iunie curent, după ce autoritățile au renunțat la interdicția importului cerealelor ucrainene. Agricultorii spun că sunt în prag de faliment urmare a prețurilor la cereale care s-au prăbușit.

„Guvernul, prin intermediul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, împreună cu reprezentanții asociațiilor producătorilor agricoli, va monitoriza odată la două zile, informațiile despre cantitatea de cereale importate din Ucraina. În cazul înregistrării unui flux masiv de cereale, în măsura în care acestea nu vor mai putea fi stocate în depozitele din țară, Executivul va interveni pentru gestionarea situației în interesul producătorilor locali”, declara premierul Dorin Recean în data de 11 mai când le-a comunicat fermierilor că autoritățile au renunțat la interdicția importurilor cerealelor ucrainene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Sigur cind nu ai creier totul este complicat. Ce conteaza ca-i otraveste pe Romani cu insecticide Ucrainiene si-i distruge pe agricultori. Am citit pe undeva un comentariu ca a studiat in strainatate si sinteti impresionati pina la lacrimi. Cocosi sute de mii de Romani au studiat si studiaza in strainatate din Australia pina in US si din Suedia pina in Africa de Sud. Zeci de mii sint de 10 ori mai destepti decit lipitoarea voastra. Cel mai bine ar fi sa va faceti un partid nou cu adevarat romanesc. Daca jidoShor a reusit si voi sinteti in stare sa adunati semnaturile necesare. Incepeti miine pe 21 Mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *