Politică

Maia Sandu, la întrevederea cu Klaus Iohannis: România ne este alături, sincer și dezinteresat

Republica Moldova nu este singură în fața provocărilor de securitate. România va continua să sprijine în mod ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, a declarat liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis, după întrevederea de joi, 23 februarie, cu președinta Maia Sandu. Amenințările din exterior la adresa ordinii democratice constituționale sunt deosebit de îngrijorătoare, a atenționat liderul de la București, subliniind susținerea României pentru Republica Moldova, scrie Radio Chișinău.

La rândul ei, Maia Sandu a mulțumit pentru sprijinul puternic și dezinteresat al României, în această perioadă complicată. În timp ce unii ne șantajează, alții ne îmbrățișează, declarat șefa statului

Amenințările din exterior la adresa ordinii democratice constituționale a Republicii Moldova sunt deosebit de îngrijorătoare, a declarat liderul de la Cotroceni, după întrevederea cu președinta Maia Sandu. Klaus Iohannis a reiterat condamnarea fermă de către România a oricăror tentative ruse de destabilizare, subliniind că România rămâne, totodată, deosebit de vigilentă față de acțiunile hibride ale Rusiei, care se intensifică la împlinirea unui an de război.

„Vă asigur că Republica Moldova nu este singură în fața acestor provocări. Este poziția noastră permanentă, clară și fermă. Am solicitat și vom continua să susținem sancționarea de către Uniunea Europeană a celor care doresc destabilizarea Republicii Moldova. România va continua să sprijine în mod ferm respectarea suveranității și a integrității teritoriale ale Republicii Moldova, în frontierele sale recunoscute la nivel internațional”, spune  Klaus Iohannis.

De asemenea, Klaus Iohannis a accentuat că Bucureștiul urmărește imperativul consolidării rezilienței Republicii Moldova în fața tuturor amenințărilor din exterior, atât prin efortul României direct, în plan bilateral, cât și prin instrumentele de care dispune  Uniunea Europeană și NATO. În context, liderul de la Cotroceni a felicitat și salutat numirea noului guvern la Chișinău și angajamentul noii echipe guvernamentale pentru continuarea procesului de reformă în vederea integrării europene.

La rândul ei, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulțumit pentru sprijinul puternic și dezinteresat al României prin suport financiar, precum și pentru susținerea  în soluționarea crizelor energetice:

„În această perioadă complicată, România ne este alături, sincer și dezinteresat. În timp ce unii ne șantajează, alții ne îmbrățișează. În numele tuturor cetățenilor noștri, vă mulțumesc mult, domnule Președinte”, spune Maia Sandu.

Maia Sandu a discutat cu președintele României și despre cooperarea cu Republica Moldova în 2023, pe care l-a numit un an al reconstrucției. Prioritatea, în acest an, este reconstrucția economiei, continuarea reformelor și consolidarea securității statului. Conlucrăm cu România în toate aceste domenii, a subliniat șefa statului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. “Si dezinteresat”. Bravo ! Si ce ar putea sa ia de la Rep. Moldova, praful de pe toba ? Ce vorba-i asta: dezinteresat ? Ca e tocmai invers: Romania da gaze, curent electric, bani si ce o mai da ! Auzi la ei: “dezinteresat” ! Ma, da rusii ce va dadeau, purici ?

 2. Postacului cu niknam-ul MAMA.
  Faptul, ca prin alegerea premeditata de nume asumat, deliberat o implici si pe muma-ta sa jignesti laolalta cetatenii RM ori de cate ori, dovedeste mizeria si spurcaciunea straina (fie rusnac sarb, maghiar…)din tine. Tu & K sunteti aici doar cu un singur scop: sa deturnati orice discutie legata de Romania si UE si sa treziti ura moldoveanului roman fata de RO si UE

  1. Ce vorbesti mai prostavane, adevarul te deranjeaza ? Cand iti spune cineva adevarul verde in fatza se trezeste in tine ura aftza de Ro si EU ? O fi vreun admin aici, ca iti ziceam mai multe ! “Jignirea” asta de care zici tu e buna, ca ii mai desteapta pe incuiati, poate vad si ei cat de inapoiati au fost atatia ani si cat au gresit pupandu-se pe bot cu rusii !

  2. Care “sa treziti ura moldoveanului roman fata de RO si UE”? Ce mai trebuie trezit aici? Ia rutiera pana la Edinet, intreaba pe primul trecator ce parere are de romani si UE si vei afla cum “ganditi” voi, moldovenii. De curand am vazut un interviu facut de nemti in RM, vorbea unul Dragos Mamaliga sau cumva un nume pur romanesc, si ghici ce? Vorbea cu nemtii in limba rusa! DECE??? Simplu: fiindca in mintile voastre limba (si prin urmare lumea) rusa e peste cea romana, ca nivel si valoare!… Nu mai faceti pe sensibilii cand vi se spune adevarul.

  3. Uăi băieti uăi undi-s moldovenii ăia români de care faci tu vorbire??? Cred că doar în visele umede ale unora mai există sentiment național românesc în respublica pobedistî di rit vechi, bolșevik, RâMa. În rest, prin acțiunile zilnice, prin mentalul colectiv și prin „paliticienii” reprezentativi nu se întrezărește nimic românesc ci doar pabedî molotoivănistî în stare pură.
   Ci limbî vorghiți voi, conform actului fundamental al „statului” RâMa???
   Din ce structură multistatală faceți voi parte??? Csi cumva???
   Ce monumente predomină în respublika bobedistă??? Ce scop au și împotriva cui sunt îndreptate???
   Mai vrei, că îți mai scriu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *