Actualitate

Marea Britanie anunță un „nou val de sacțiuni” în adresa Rusiei! Johnson: „Va începe să doară”

Prim-ministrul susține că președintele rus Vladimir Putin a încălcat suveranitatea ucraineană prin trimiterea de trupe și „călcarea în picioare” a dreptului internațional, potrivit realitatea.md.

„Vom institui imediat un pachet de sancțiuni internaționale. Acesta este o primă acțiune dintr-un lanț, deoarece credem Rusia va continua să aibă un comportament irațional. Mă tem că toate dovezile duc în direcția că președintele Putin este într-adevăr setat spre o invazie pe scară largă a Ucrainei, subjugarea unei țări europene independente și suverane”, a adăugat Johnson.

De asemenea, Boris Johnson spune că sancțiunile Marii Britanii vor afecta „interesele economice care au sprijinit mașina de război a Rusiei”. 

Vă amintim că președintele rus Vladimir Putin a susținut luni, 21 februarie, o conferință de presă după o ședința inedită a Consiliului de Securitate al țării.

Acesta a recunoscut practic independența autoproclamatelor republici separatiste din Ucraina, liderul de la Kremlin susținând că regiunile din estul Ucrainei sunt foste teritorii rusești, că Ucraina este o creație bolșevică, iar Rusia ar fi fost fost prea generoasă după 1990 cu teritoriile rusești cedate țărilor nou înființate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *