Externe

Marea Britanie intenționează să interzică TikTok pe telefoanele mobile ale guvernului

Software-ul chinezesc de socializare TikTok va fi interzis pe telefoanele și alte dispozitive folosite de miniștri și funcționari publici din Marea Britanie din motive de securitate.

Secretarul de cabinet Oliver Dowden este așteptat să facă o declarație în fața parlamentarilor mai târziu. Nu a existat niciun comentariu oficial pe această temă, dar ministrul Securității, Tom Tugendhat, a cerut Centrului Național de Securitate Cibernetică să revizuiască decizia.

Guvernul britanic a fost presat de parlamentari de rang înalt să urmeze exemplul Statelor Unite și al Comisiei Europene în interzicerea aplicației.

TikTok a negat cu vehemență acuzațiile potrivit cărora predă datele utilizatorilor către guvernul chinez.

China a acuzat SUA că răspândesc dezinformări și hărțuiesc TikTok, în contextul în care Casa Albă dorește ca proprietarii chinezi să își vândă participațiile la companie.

La începutul acestei săptămâni, prim-ministrul Rishi Sunak a declarat că Marea Britanie va “analiza ceea ce fac aliații noștri”.

Statele Unite au interzis TikTok pe dispozitivele oficiale în decembrie, iar Comisia Europeană a ordonat acest lucru luna trecută. Canada și Belgia au luat măsuri similare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *