Actualitate

Marioneta lui Dodon o contrazice pe Maia Sandu

Membrul Comisiei „pentru reforma constituțională” a ex-președintelui Dodon, Victor Pușcaș, încearcă s-o „contrazică” pe Maia Sandu. Într-o postare pe facebook, torționarul a „explicat” că nu există în Constituție noțiunea de „majoritatea parlamentară”, despre care vorbește președintele, deși recunoaște că există o Hotărâre a CCM care explică acest concept.

„Tot mai mult se vehiculează intenția de ai orienta pe deputații în Parlament să formeze o majoritate parlamentară absolută și astfel ei să demonstreze răspunderea pentru guvernarea țării. Constatăm următoarele :

1/ Constituția nu prevede o astfel de noțiune ca majoritatea parlamentară .Președintele R.M. dacă dorește să formeze Guvernul sau să dizolve Parlamentul este obligat să consulte fracțiunile parlamentare /art.85 /1/ și 98 /1/. Fracțiunile parlamentare participă și la formarea guvernelor de coaliție.

2./ Noțiunea de majoritate parlamentară, în calitate de normă constituțională, a fost constituită prin HCC din 29.12.2015 Despre această ,,găselniță,, constituțională, dar de fapt o invenție, despre care se ,,zvonește,, că în spatele ei au stat careva interese, care au dus la formarea unei majorități monstruoase din transfugi, asupra cărora planau bănuieli de corupție, consolidarea sistemului oligarhic, introducerea controlului asupra OOND, capturarea statului și multe altele.

3/ Potrivit art.7 ,,Constituția Republicii Moldova este Legea ei Supremă. Nici o lege și nici un alt act juridic care contravine prevederilor Constituției nu are putere juridică”, a scris Pușcaș.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *