Opinii și Editoriale

Martie împlineşte opt zile

Cu bătăi de cap şi multe chinuri în alegerea cadourilor, bărbaţii îşi pun deoparte bancnote de o sută de “ştefănei”. Ei mai au speranţă că ideea originală pentru un cadou potrivit îi va vizita dintr-o clipă-n alta şi vor reuşi să-şi surprindă plăcut iubitele.

În timp ce bărbaţii noştri se sâcâie între ei cu celebra expresie “da’ tu lu a ta ce-i iei” afacerile de opt martie înfloresc ca o tufă de liliac. Cea mai mare piaţă de flori din Europa, care cică se află în Chişinău, pe strada Bănulescu Bodoni, cu greu face faţă cozilor interminabile. Pizzeriile şi localurile îşi pregătesc angajaţii pentru o zi grea, iar portmoneele patronilor ar putea exploda dintr-un minut în altul. Saloanele de bijuterii şi centrele comerciale în care se vând parfumuri originale “dolcea & gabannna” nici nu mai merită menționate.

Gospodinele noastre au şi ele de muncit în ajun de opt martie. Curiozitatea femeilor întodeauna este pusă în funcţiune la maxim. “Oare ce îmi va face cadou anul acesta iubitul meu soţior?”, se întreabă femeile de fiecare dată când martie împlineşte opt zile. Norocul iubitelor vine odată cu lipsa creativităţii la bărbaţii noştri bravi. Aşa că după câteva ore de curiozitate, admirabilele noastre femei, îşi dau seama că bărbăţeii anul ăsta nu vor fi foarte inspiraţi şi le vor lua în dar cam tot acelaşi cadou ca şi anii trecuţi. Aşa că nu are rost să te gândeşti prea mult că poţi primi în dar ceva deosebit. Renunţă!

Ziua liberă, pe care ne-o dăruieşte cu multă generozitate statul nostru fantastic, este binevenită şi întâmpinată cu braţele deschise de către mic şi mare. 7 martie poate fi o zi destul de grea pentru masculii moldavi, astfel încât dimineaţa de 8 vine la ţanc şi oferă vreo două ore în plus de stat în pat, în speranţa de a scăpa de mahmureală. Ziua de 8 este deja planificată în amănunt de către mujicii ţării. Până la masă vor fi foarte ocupaţi reglând câte ceva în maşinele, garajele sau gospodăriile lor. Iar în pauzele în care mai trag o pipă şi-şi şterg mâinele de ulei, mai schimbă ultimele replici între ei pentru că în curând vor merge după flori şi cadouri.

Taţii pe lângă cheltuielile pe care le suportă cu mare plăcere pentru cadouri, sunt obligaţi să mai scotocească de prin buzunare nişte bani pentru feciorii lor, care-s încă la liceu. Bineînţeles, aceştia îşi vor invita iubitele la discotecă sau la vreo plăcintă italienească şi îşi vor mulţumi bărbăteşte taţii.

Nu trebuie de uitat că poporului moldav tare îi place să ţină socoteală de legătura care există dintre 23 februarie şi 8 martie. Mai ales că, să ne păzească păcatul, dacă nu-i facem vreun prezent de 23 februarie soţului, riscăm să ne alegem în cel mai bun caz cu doar nişte flori pe data de 8. Aşadar, la moldoveni funcţionează cu brio legătura aceasta. “Aha, ea mi-a dăruit un ciocan de 23, iar eu bineînţeles o să-i cumpăr un ceainic electric, sau nu, mai bine o tigaie la care să gătească mai iscusit bucatele”

Ei, dar deasupra tuturor acestor lucruri, în aer plutesc deprinderile de gentlemen pe care le au bărbaţii noştri. Astfel, taxatoarele şi vânzătoarele nu pot scăpa de avalanşa de felicitări pe data de opt martie. Iar cele mai frumoase femei din lume, care bineînţeles se afla în Moldova, nu vor scăpa de complimente şi flori niciodată. Felicitări dragele noastre! 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *