CSI / Rusia

Medevedev deliră! Aliatul lui Putin amenință cu un atac cu rachete asupra clădirii Curții Penale Internaționale

Dmitri Medvedev, aliatul fidel al lui Putin, a amenințat cu rachete Curtea Penală Internațională (CPI), care a emis un mandat de arestare pe numele președintelui Rusiei.

Medvedev a spus că nu este exclus ”să ne imaginăm o lovitură precisă a unei rachete hipersonice Onyx de pe o navă rusă de la tribunalul de la Haga”, scrie publicația Kommersant.ru.

„Să luăm această instanță, inutilă, creată pe baza Statutului de la Roma, la care cele mai mari state nu s-au alăturat. Pe cine a tras la răspundere? Trei duzini de persoane necunoscute. Președintele Sudanului a scuipat pe aceste acuzații și, în ciuda loviturii de stat din țara sa, nu este disponibil pentru „dreptate”. Restul nu merită deloc menționați. Cu alte cuvinte, eficacitatea activităților lor este zero”, a scris Medvedev pe canalul său de Telegram.

De asemenea, acesta susține că „consecințele pentru dreptul internațional vor fi monstruoase” și „se apropie declinul sumbru al întregului sistem de relații internaționale”, întrucât „încrederea a fost epuizată”. În același timp, este convins că „judecătorii CPI s-au entuziasmat degeaba”.

Vă amintim că pe 17 martie, CPI a emis un mandat de arestare împotriva lui Vladimir Putin și a avocatului pentru drepturile copilului Maria Lvova-Belova. Astfel, instanța a decis că aceștia ar fi „prespușii responsabili pentru crime de război legate de deportarea ilegală a populației (copiilor)” din Ucraina.

Kremlinul a numit decizia instanței nulă din punct de vedere juridic. Purtătorul de cuvânt al administrației, Dmitri Peskov, consideră că este scandalos și inacceptabil să ridice problema arestării lui Putin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *