CSI / Rusia

Medvedev susține că Rusia va crește producția de tancuri: „Ieri, inamicul nostru a cerșit avioane, rachete și tancuri în timp ce se afla în străinătate. Este firesc să creștem producția de diferite tipuri de arme”

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că Rusia va crește producția de tancuri de luptă principale ca răspuns la livrările de vehicule blindate avansate către Ucraina, relatează CNN.

„Ieri, inamicul nostru a cerșit avioane, rachete și tancuri în timp ce se afla în străinătate. Ce ar trebui să facem noi ca răspuns? Este clar că, în acest caz, este firesc pentru noi să creștem producția de diferite tipuri de arme și echipamente militare, inclusiv tancuri moderne”, a declarat joi Medvedev.

„Vorbim despre producția și modernizarea a mii de tancuri”, a adăugat el. „Această sarcină a fost stabilită, rezultă din ordinul de stat al apărării, rezultă din deciziile care sunt luate de președintele țării”.

Capacitatea Rusiei de a-și reînnoi stocurile din ce în ce mai reduse de anumite tipuri de echipamente militare a fost pusă sub semnul întrebării de unii experți, citând impactul pe care sancțiunile occidentale l-au avut asupra capacității industriei de armament a Moscovei de a achiziționa anumite componente, potrivit sursei citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Pai inamicul vostru a cersit armament, fiindca in trecut a fost atat de prost sa va creada minciunile si a dat din maini bomba atomica. Daca o avea inca, v-ati fi gandit de doua ori daca invadati sau nu tara. Nu degeaba noi, romanii, avem o vorba: Ii dai nas lui Ivan, ti se suie pe divan.

  2. În sovhoznia putinistă, armele și tancurile se produc la incubator sau la imprimantă 3D? În ”ordinul de stat” și ”decizii” este mobilizat și ”întâistătătorul” pravoslavnic, atașatul plenipotențiar al d…, atotslugarnicul, atotfăcătorul de ”ninuni” și blestemății?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *