Social

Membrul CSM, Iulian Muntean, anunță că va demisiona

Membrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Iulian Muntean, anunță că urmează să-și depună cererea de demisie ca urmare a scandalului legat de dosarul penal pornit pe numele acestuia. Potrivit acestuia, el a decis să facă acest pas pentru a nu compromite activitatea CSM.

„Pentru a nu compromite activitatea CSM, cred că îmi voi depune Cererea de demisie la Secretariatul Parlamentului”, a scris Muntean, transmite Deschide.md.

De asemenea, el a precizat că nu cunoaște cum a verificat comisia Pre-Vetting dosarul său, însă neagă că ar fi fost favorizat de membrii acesteia, fiind obligat să susțină patru runde de întrebări.

Ce ține de dosarul penal pornit pe numele său, Muntean a menționat că unicul contact pe care l-a avut cu PA a fost în luna septembrie 2018.

„Până în prezent dosarul nu a fost transmis în judecată, nemaivorbind despre vreo careva hotărâre judecătorească în privința subsemnatului. Mai mult, avocatul mi-a confirmat în 2019, după alegeri, că cazul a fost clasat, nu se regăsește nici într-o bază de date”, a scris Muntean.

Vă amintim că Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru a solicitat demisia noului membru al Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM), Iulian Muntean, care nu a anunțat Comisia Pre-Vetting că este cercetat penal. Precizăm că Iulian Muntean a promovat evaluarea la 14 august.

Menționăm că Centrul Național Anticorupție (CNA) a confirmat joi, 21 septembrie, Comisiei Pre-Vetting calitatea de învinuit a membrului CSM, Iulian Muntean, pe cauza penală, inclusiv faptul că aceste date nu a fost posibil de identificat anterior din motivul lipsei punerii în evidență a acestei ordonanțe în Registrul de Informații Criminalistice și Criminologice al Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *