Actualitate

Meritocrație sau „cumătrism”? Nicu Popescu întrebat de jurnaliștii străini despre numirea nașului său, Andrei Popov, în funcția de Ambasador în Grecia: „Are dreptul la… carieră”

Aflat în vizită la Praga, ministrul moldovean de externe a vorbit într-un interviu cu jurnalistul Ray Furlong, la Europa Liberă.

Ray Furlong: Ați vorbit de lupta contra corupției, iar guvernul din care faceți parte a fost ales cu promisiuni anticorupție și antinepotism. Există actualmente o controversă în Moldova despre numirea viitorului ambasador în Grecia, care este un diplomat de carieră, dar vă este și naș. Această legătură este stânjenitoare, este o problemă?

Nicu Popescu: Este un diplomat de rang înalt, a fost viceministru de externe mai mulți ani, a fost ambasador în Austria și la OSCE, este un diplomat cu o reputație aleasă, care a fost mai mult decât un ambasador, a fost și viceministru de externe, are capacitățile adecvate și are dreptul să fie numit într-un post diplomatic, ca ambasador în Grecia, a dovedit de-a lungul carierei lui că poate fi ambasador înainte să fie viceministru de externe, așa încât poate merge ambasador în Grecia.​

Ray Furlong: Însă dă bine această numire unui guvern care spune: vom eradica nepotismul?

Nicu Popescu: Alternativa contrapusă este principiul meritocrației. Oare un diplomat care și-a petrecut toată viața în politica externă, care a fost viceministru de externe, nu are dreptul să fie în continuare în serviciul diplomatic numai pentru că s-a schimbat contextul politic, iar în postul de ministru a fost numit cineva ca mine? Avem și dreptul acesta, al cuiva care este un diplomat, un diplomat respectat, fost ambasador, fost viceministru, de a-și continua cariera neîntrerupt. Cred că este un drept rezonabil al unei persoane de a avea posibilitatea să-și continue cariera de diplomat.

Citiși mai multe despre Andrei Popov – Românofob, fiul unui KGB-ist notoriu și nașul lui Nicu Popescu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

 1. Atunci cînd Plhatniuk și-a numit finul președinte de parlament, asta se numea cumătrism, dar cînd Popescu își numește nănășelu’ ambasador, asta se numește „drept la… carieră”. Sindromul „verișoara Maiei Sandu”…

 2. Zi pupincurescu și ai să înțelegi de ce moldovenii dau doi pași înainte și trei înapoi…

 3. Popov e de profesie diplomat.Daca finul lui e ministru de externe ,ce sa faca,sa fuga din tara sau sa se duca sa lucreze la constructie ? Are doar familie,
  trebuie sa o intretina.
  Plahatniuc tot isi punea finii sai,colegii de facultate,prietenii devotati in posturi inalte,dar cu un scop bine definit.De a crea un grup criminal si sa fure tara.
  Intrebare: Nicu Popescu cu Popov,pot crea un grup criminal ca sa fure tara ?
  Nu cred…
  Trebuie sa deosebim momentul,sa judecam cu capul,nu sa o trintim asa hodoronc-tronc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *