Moldova

Meteorologii anunță un sfârșit de săptămână ploios. Maximele termice până la 12 grade Celsius

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță pentru acest sfârșit de săptămână, vreme ploioasă, cu temperaturi primăvăratice.

Conform meteorologilor, sâmbătă şi duminică, 10-11 decembrie, pe întreg teritoriul R.Moldova, maximele termice vor ajunge până la 12 grade Celsius, ziua. În timpul nopţii, termometrele vor indica până la plus 8 grade, mai frig fiind tradiţional la nord.

De asemenea, în acest weekend se aşteaptă ploi, la care speră producătorii agricoli. Precipitaţii mai intense sunt posibile duminică, în toată ţara, care vor avea continuitate şi luni, 12 decembrie.

Conform SHS, suma medie a precipitaţiilor căzute în luna decembrie constituie în teritoriu 29-43 mm, iar numărul zilelor cu precipitaţii – de la 10 până la 13. Însă, în unii ani, izolat nu s-au semnalat precipitaţii pe parcursul lunii decembrie. Cea mai mare cantitate lunară de precipitaţii pentru întreaga perioadă de observaţii a constituit 177 mm (Chișinău, r. Bâc, 2012), iar cea zilnică – 57 mm (Giurgiuleşti, 2005, Nisporeni, 2012). Precipitaţiile cad preponderent sub formă de ploaie (circa 50% din normă), cantitatea precipitaţiilor sub formă de zăpadă constituie în medie mai puţin de 20% din norma lunară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *