Metode de apărare în cazul unei tâlhării: dezvăluirile unui hoţ condamnat pentru mai mult de 100 de atacuri
Corespondentul american de investigaţii Jeff Rossen a mers într-o închisoare de maximă securitate din New York pentru a vorbi cu David Solano, un bărbat condamnat la 25 de ani de închisoare după ce a jefuit mai mult de 100 de oameni, scrie today.com.
Cei doi au realizat o listă cu sfaturi care îi pot salva pe oameni în cazurile unei tâlhării:
Nu te opri din drum, continuă să mergi
Un hoţ va încerca să te oprească din drum atunci când vrea să te atace. „Ţine-l la distanţă şi nu te opri din mers“, spune Solano.
Fă cât mai mult zgomot
„Persoana care va opune cea mai mică rezistenţă este ţinta perfectă“, a spus Solano, recunoscând că în această categorie se încadrează în specialii vârstnicii. „Din experienţa mea, femeile ţipă, bărbaţi tind să nu facă acest lucru“, a adăugat bărbatul. O bună idee ar fi purtarea unui fluier sau orice alt instrument care face zgomot puternic, pentru a atrage atenţia.
Niciodată nu lupta fizic cu tâlharul
„Dacă nu eşti un luptător bun, nu este recomandat să începi lupta, pentru că tocmai ai agravat situaţia. S-ar putea să îl înfurii mai tare“, a avertizat Solano.
Fii atent când mergi pe străzile slab iluminate
În suburbii, eşti vulnerabil la un jaf atunci când te afli pe străduţele mai puţin luminate. Bărbatul a recunoscut chiar că el îşi avertiza propria familie să se uite foarte bine prin ferestrele autoturismului înainte de a deschide uşa.
În staţiile de autobuz sau de metrou
Rămâneţi înconjuraţi de oameni. Chiar dacă nu se cunosc între ei, mulţimile de oameni îi descurajează pe tâlhari.
Mare grijă în zilele de vineri
„Ziua preferată a tâlharilor este vinerea. Hoţii presupun că ai încasat salariul, iar un premiu pentru tine este un premiu şi pentru ei“, a spus Solano. Deci, fiţi foarte prudenţi la sfârşitul săptămânii.
adevarul.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!