ActualitateSănătate

‘Mi-a plăcut ideea unui tratament neinvaziv, fără tăieturi’

Înaintarea în vârstă provoacă diferite probleme de sănătate, iar unele dintre ele pot afecta semnificativ calitatea vieții. În cazul bărbaților, o afecțiune frecventă cauzează disfuncții ale aparatului genito-urinar. Urinarea frecventă, deseori în cantitate mică, senzația de urinare imediată sau dificultate la urinare, jetul slab pot indica un adenom de prostată. Această afecțiune constă în creșterea în dimensiuni a prostatei, care ajunge să apese pe structurile anatomice din vecinătate. În cazuri severe, boala poate produce și impotență, incontinență urinară și alte complicații. De aceea, este important ca bărbații cu manifestări de prostată mărită să se adreseze medicului. Paul, un bărbat de 58 de ani, a fost diagnosticat cu adenom de prostată, iar de atunci a devenit pacientul  Conf. dr. Constantin Gîngu, medic primar urologie și coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă la Spitalul Clinic SANADOR. Inițial, tratamentul pentru prostata mărită indicat a fost medicamentos. Însă, după câțiva ani, Conf. dr. Constantin Gîngu a constatat că tratamentul nu își mai făcea efectul și era necesară o altă abordare.

În urma investigațiilor, medicul a stabilit că pacientul poate fi tratat printr-o metodă nouă, minim invazivă, prin care țesutul prostatic care afectează organele din jur este distrus cu ajutorul vaporilor de apă. „Ca tip de operație, eu cunoșteam doua variante: intervenția clasică și cea laparoscopică. Medicul mi-a spus că există o procedură nouă, Rezum, apărută de 6 ani în Franța și de 3 ani în România. Rezum este o terapie cu vapori de apă, neinvazivă, ce nu implică tăieturi, lucru care mi-a plăcut. De această intervenție nu știam, am aflat pentru prima dată de ea de la Conf. Gîngu, la momentul respectiv.”, spune Paul.
Paul a fost programat pentru ablație prin procedura Rezum. Intervenția a decurs fără probleme și s-a finalizat cu succes. A doua zi de la operație a fost externat, iar viața lui a revenit la normal. „Îl recomand cu căldură pe Conf. Gîngu și echipa acestuia. Faptul că promovează noutatea medicală și că încearcă să asigure pacienților cele mai bune tratamente reprezintă un exemplu de bune practici. O echipă medicală care este în pas cu inovația, care se diferențiază de toți ceilalți. Iar Conf. Gîngu a dus actul medical la superlativ,” conchide pacientul. La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu adenom de prostată sau alte afecțiuni ale prostatei beneficiază de toate tipurile de tratament, inclusiv minim invazive, realizate în condiții de maximă siguranță. Atunci când există indicație în acest sens, intervențiile sunt realizate și robotic, cu ajutorul celui mai avansat sistem chirurgical robotic existent în acest în lume, da Vinci Xi. După operație, pacienții primesc cele mai bune îngrijiri în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, acreditată ca Secție ATI de categoria I – nivel de competență extinsă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. In lipsa de stiri serioase, Timpul s-a transformat in revista medicala ? Ce este materialul acesta de UMPLUTURA, de un an incoace ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *