Internațional

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, în vizită în Belarus pentru a ”menține canalele de comunicare deschise”

Luni, 13 februarie, ministrul ungar de externe Peter Szijjarto efectuează o vizită oficială în Belarus pentru a ”menţine canalele de comunicare deschise”, a anunţat acesta pe pagina de Facebook.

Acesta a menţionat în mesajul său că în discuţiile purtate la Minsk va susţine poziţia Ungariei, aceea de a încerca obţinerea păcii în Ucraina.

”Desigur că mulţi mă vor ataca pentru această vizită, dar poziţia noastră este clară: canalele de comunicare trebuie menţinute deschise”, a menționat Szijjarto în mesajul său. ”Fără aceasta, nu aş putea transmite mesajul unui apel pentru pace”, a adăugat şeful diplomaţiei ungare.

Menționăm că premierul ungar Vikor Orban a refuzat să ofere arme Ucrainei după declanşarea invaziei ruse asupra acesteia la 24 februarie 2022 subliniind că doreşte ca Ungaria să rămână în afara acestui război.

În mod repetat, Orban a îndemnat la o încetare a focului şi la negocieri de pace ruso-ucrainene, criticând totodată sancţiunile impuse Rusiei despre care consideră că afectează mai mult economiile statelor UE decât pe cea rusă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

    1. Sa stii ca “auristul tuciuriu” nu e la fel cu cadana sosoaca. Pare, dar nu e acelasi lucru. Poate nu mai vrei sa stii sau poate nu te-a interesat la vremea respectiva, dar ma intreb in acest caz de ce iti dai cu parerea daca nu ai vrut sa stii, auristu tuciuriu a facut puscarie in Rep. Moldova pt ca a organizat si a participat in Rep Moldova la demonstratii publice pt Unire. A fost declarat persona non grata de regimul Voronin parca. Nu stiu de ce te bagi sa scrii aiurea, cand nu cunosti sau te-a durut in cur sa te informezi. Dar, asa. isi dau cu parerea toti prostii sau dimpotriva, “prostii” interesati !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *