Mituri despre albirea dentară în cabinetele stomatologilor
Albirea atacă dinții?
Există studii care arată că în timpul procedurii de albire dinții, aceștia nu sunt afectați. Asociația Dentară Americană (A.D.A.) declară: “Albirea cu produse realizate de către producători recunoscuți și utilizate sub supravegherea medicului stomatolog, într-un timp relativ scurt, este sigură și recunoscută ca fiind cea mai eficientă metodă de deschidere a culorii dinților”.
Albirea este pentru totdeauna?
Răspunsul în acest caz este nu, deoarece nuanța dinților depinde foarte mult de stilul de viață al fiecărui om. Fumatul sau consumul de băuturi și alimente colorate duc la schimbarea nuanței dinților. După procedura de albire dentară este indicat să respecți igiena recomandată de medicul dentist. De asemenea, specialiștii Crystal Dental Clinic recomandă ca în perioada de după albire, consumarea băuturilor colorate să fie făcută cu paiul.
Bicarbonatul de sodiu albește dinții?
Acesta curață petele de pe dinți, însă nu îi albește propriu-zis. Folosirea bicarbonatului de sodiu în exces sau în cantități mari poate afecta echilibrul bacterian din cavitatea bucală, motiv pentru care recomandăm să fie folosit cu atenție.
Albirea este indicată pentru persoanele cu sensibilitate dentară?
În cazul acesta este indicată o albire controlată, unde tratamentul începe cu desensibilizarea dinților cu ajutorul unor paste de dinți și geluri speciale, aplicate cu 2 săptămâni înainte de a se face albirea. Pentru a evita apariția efectelor secundare nedorite, se evită aplicarea de geluri cu concentrație foarte mare pentru o perioadă lungă de timp.
Coroanele, fațetele, punțile și obturațiile dentare se albesc?
Nu se albesc, deoarece materialul din care sunt confecționate nu se modifică în timpul albirii.
Sursa: unica.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!