Ultima oră

Moartea lui Eminescu comemorată la Chișinău

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a menţionat că pentru toţi Eminescu este ceva deosebit, este un poet al tuturor timpurilor, este printre cei mai mari poeţi romantici, iar în această zi este important să ne amintim despre ce a scris, pentru ce a luptat şi să-i aducem un omagiu.

Viceministrul educaţiei, Loretta Handrabura, a spus că Mihai Eminescu ne reprezintă prin tot ceea ce a scris şi rămâne simbolul identităţii româneşti. Viceministrul a spus că poate trece cu succes orice exerciţiu de a reciti o poezie de Eminescu pentru că demonstrează acest exerciţiu studenţilor.

Preşedintele Uniunii Scriitorilor, Arcadie Suceveanu, a menţionat că are o atitudine deosebită faţă de Mihai Eminescu pentru că întreaga noastră istorie, chiar şi istoria mai recentă, lupta pentru renaşterea naţională, este pusă sub semnul lui Mihai Eminescu. „Eminescu a devenit în timp Evanghelia spirituală a poporului român. Datoria cea mai mare faţă de Eminescu ar fi să-l citim, să-l cunoaştem. Este o vină a noastră că îl comemorăm pe 15 ianuarie şi 15 iunie, fără însă a-i cunoaşte opera în profunzime”, a spus Arcadie Suceveanu.

Pe parcursul zilei de 15 iunie la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor vor fi recitite versurile marelui poet şi vor răsuna cântece patriotice.
 
Sursa: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *