Actualitate

Modificările privind reglementarea și accizarea produselor din tutun au fost publicate în Monitorul Oficial

Astfel, începând de astăzi, vor intra în vigoare modificările la Codul Fiscal, ceea ce înseamnă majorarea accizelor pentru rezervele din tutun utilizate pentru dispozitivele precum IQOS și GLO.

Totodată, începând cu 1 ianuarie 2020 vor intra în vigoare și celelalte modificări la lege ce prevăd interzicerea utilizării dispozitivelor de încălzire a tutunului în spații închise, precum și desfășurarea oricăror acțiuni de publicitate și promovare a produselor din tutun încălzit.

Menționăm că, în Republica Moldova este disponibil doar sistemul de încălzire a tutunului – IQOS, lansat în iulie 2018 de către compania Philip Morris International. Actualmente, potrivit datelor companiei, în țara noastră sunt peste 20 de mii de utilizatori ai acestui produs.

Rezoluția Organizației Mondiale a Sănătății din 6 octombrie 2018 recunoaște că, produsele de tutun de tip „heat-not-burn” sunt produse din tutun ce cad sub incidența Convenției Cadru a OMS privind Controlul Tutunului, ratificată de Parlamentul Republicii Moldova.

 

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.