Economie

Moldova iese din ghearele energetice ale Rusiei. R. Moldova a semnat un contract pentru acces la gaze naturale cu Bulgaria

R. Moldova a semnat joi, 27 octombrie, un contract cu Bulgaria pentru acces la gaze naturale. Ceremonia oficială de semnare a contractului pentru acces la gazele naturale și transportarea lor prin intermediul rețelelor de transport de gaze ale Bulgartransgaz EAD a avut loc în prezența președintelui Bulgariei Rumen Radev, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău, și președinta Maia Sandu.

Astfel, pentru compania de stat Energocom a semnat Vadim Bânzari, directorul general interimar, iar pentru Bulgartransgaz – Vladimir Malinov, director executiv

„(…) Acest război a adus prejudicii economice și sociale întregului continent, dar noi trecem prin cea mai gravă criză energetică de la obținerea independenței. În acest context, salut semnarea contractului de colaborare dintre Energocom și Bulgartransgaz. Accesul la surse alternative de energie ne va ajuta să fim mai rezilienți în actuala criză (…)”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu: „Trecem prin cea mai gravă criză energetică, și nu mai avem dubii că resursele energetice sunt utilizate de Rusia ca arme ca să ne submineze statul și fragila noastră democrație. Salut semnarea contractului dintre Energocom și Bulgartransgaz. Accesul la surse alternative de energie ne va consolida independența energetică și ne va ajuta să fim mai rezilienți din acest punct de vedere. Suntem recunoscători pentru sprijinul oferit de Bulgaria”.

Grație acestei înțelegeri, Bulgaria va permite tranzitul gazelor naturale pe teritoriul său în direcția Republicii Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *