CSI / RusiaRăzboi

Morți pe frontul din Ucraina, dar „uciși de coronavirus”. Politician turkmen: Companiile militare private rusești recrutează în mod ilegal prizonieri din Turkmenistan și oameni săraci

Un politician turkmen de opoziție, Murad Kurbanov, aflat în exil, susține că companiile militare private rusești recrutează în mod ilegal prizonieri din Turkmenistan și oameni săraci, iar dacă aceștia mor pe frontul din Ucraina, decesele acestora sunt atribuite coronavirusului, potrivit analistului militar și cercetătorului independent Chris Owen, transmite Hotnews.

„Am primit informații de la activiști din Turkmenistan care indică faptul că există o mobilizare ilegală în rândul contingentului penitenciar pentru războiul din Ucraina, cu asistența agențiilor și autorităților de securitate națională”, spune Murad Kurbanov.

Este bine cunoscut faptul că cel puțin 500 de „contractuali” vorbitori de limbă rusă au fost adunați din închisorile din Turkmenistan și trimiși la Moscova.

Acolo li s-au eliberat pașapoarte rusești și au primit 10 zile de pregătire militară, după care toți au fost trimiși să lupte pentru Rusia împotriva Ucrainei, potrivit sursei citate.

Disponibilitatea de a lupta în baza contractului este încurajată de eliminarea cazierelor judiciare, de promisiunile că vor primi 1.000 de dolari și de eliberarea imediată a unui pașaport rusesc.

Ulterior, informațiile au devenit disponibile după ce au fost raportate primele cadavre. Oficialii de securitate națională arată înmormântările pe smartphone-uri, susținând că condamnații au murit din cauza coronavirusului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *