Ultima oră

Narîșkin, care a vizitat recent România, s-a dovedit a fi un plagiator

După cum sustine Asociatia, textul lucrării lui Narîșkin este un plagiat dupa mai multe manuale de economie și articole ale unor oameni de stiinta rusi.

Teza lui Serghei Narîșkin pentru gradul de master în științe economice, obtinut în 2004 la Universitatea de Stat din Sankt-Petersburg, se intitula „Investițiile străine în Rusia ca factor de dezvoltare economică”.

Expertii Dissernet remarca ca Narîșkin a furat pe scară largă din articolul semnat de R.I. Zimenkova și E.M. Romanov, publicat în „Rossiiskii ekonomiceskii jurnal”. De acolo Narîșkin a copiat 10 pagini aproape în întregime. De asemenea, câteva pagini au fost preluate din articolul economistului Vladislav Inozemțev – „Fenomenul economic chinez: Statutul și perspectivele”. În plus, au fost descoperite numeroase citate fără trimiteri din Igor Pogosov – „Perspective pentru economia Rusiei: premisă a dezvoltării sociale și a investițiilor”.

Co-fondatorul „Dissernet” Andrei Zaiakin sustine ca Asociatia studiaza lucrarile lui Serghei Narîșkin de trei ani. În plus față de teza de master, experții verifica, de asemenea, monografia scrisa de președintele Dumei de Stat și teza sa de doctorat. Raportul ar urma sa apara in cel mult o săptămână.

Narîșkin a obtinut titlul de doctor in economie în 2010, devenind primul doctor în științe din administrația prezidențială Putin. Teza de doctorat a avut acelasi subiect: „Investițiile străine și dezvoltarea economică a Rusiei”, și în lucrare sunt prezente alte ”împrumuturi” incorecte.
 
Sursa: Paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *