CSI / RusiaInternațional

Narîșkin, șeful spionajului rus susține că Occidentul împinge Georgia spre un conflict cu Moscova pentru a deschide un „al doilea front”

Un înalt șef al spionajului rus a afirmat că Occidentul împinge Georgia, care se învecinează cu Rusia, într-un conflict cu Moscova pentru a deschide un „al doilea front”, în condițiile în care războiul din Ucraina nu evoluează „în favoarea” Kievului, relatează CNN.

„Observăm încercări persistente din partea Washingtonului, Bruxellesului și Londrei de a convinge conducerea georgiană de necesitatea deschiderii unui așa-numit al doilea front”, a declarat marți, 4 aprilie, șeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin, în timp ce se afla în vizită în Belarus, potrivit agenției de presă de stat belaruse BelTA.

„Ei văd că situația actuală de pe câmpul de luptă nu este în favoarea Ucrainei și forțează Georgia să intre în conflict cu Federația Rusă”, a susținut Narîșkin, potrivit sursei citate.

De asemenea, acesta a avut marți o întâlnire cu președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, în timpul căreia aliatul fidel al lui Putin i-a spus lui Narîșkin că cele două țări se confruntă cu amenințări „serioase”.

„Luând în considerare diversele evoluții care au loc în lume, și nu ultimul factor aici este lupta împotriva terorismului, vedem că operațiunea militară specială a Federației Ruse ne-a determinat să privim cu scrupulozitate agențiile de aplicare a legii, militare și de securitate”, a declarat Lukașenko, potrivit BelTa.

Președintele KGB-ului belarus, Ivan Tertel, a participat, de asemenea, la întâlnirea cu Lukașenko, și va avea o întâlnire separată cu Narîșkin, potrivit agenției belaruse.

Menționăm că Belarus a ajutat Rusia să lanseze invazia sa în februarie 2022, permițând trupelor lui Putin să intre în țară prin granița comună cu Ucraina.

Vă amintim că în luna martie au izbucnit proteste în Georgia după ce parlamentul țării a adoptat în primă lectură un proiect de lege care ar impune ca unele organizații care primesc finanțare străină să se înregistreze ca „agenți străini”. Ulterior, partidul de guvernământ a anunțat că va renunța la controversatul proiect de lege, de teamă că acesta ar putea crea o prăpastie între națiunea caucaziană și Europa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Despre ce vorbim ? Georgia a fost anexata de URSS (de fapt Rusia de zi) in 1921. Cum s-a intamplat in toate tarile anexate (inclusiv in Rep. Moldova), rusii au adus populatie ruseasca in locul celei autohtone. Asa s-au trezit georgienii cu teritorii secesioniste (Ostia de Sud), care bineinteles au vrut cu Rusia, fiind populate tocmai de rusii adusi de URSS. Si astfel a izbucnit razboiul ruso-georgian din 2008, identic cu cel din Ucraina sau cu ce ar vrea rusii in Rep, Moldova. Asta e strategia Imperiului Rus, apoi hotul striga hotii (Narîșkin) !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *