Moldova

NATO va sprijini modernizarea instituțiilor de securitate și apărare ale R. Moldova

Maia Sandu: “I-am mulțumit domnului Stoltenberg pentru mulți ani de sprijin și parteneriat cu Republica Moldova, inclusiv pentru ajutorul de echipament medical pentru a preveni răspândirea infecției Covid-19. Inclusiv ca urmare a cooperării cu NATO, Republica Moldova a reușit treptat să-și consolideze parteneriatele externe, să inițieze reforma sectorului de securitate și să înceapă procesul de modernizare a armatei naționale. (…) Am menționat că Republica Moldova are nevoie atât de o politică externă activă, cât și de proiecte de cooperare concrete cu partenerii noștri externi. Rolul acestor parteneriate este să aducă beneficii cetățenilor Republicii Moldova, să fortifice instituțiile statului, astfel încât Republica Moldova să devină un stat democratic, cu instituții funcționale și un factor de stabilitate în regiune.”

Jens Stoltenberg a transmis ulterior un mesaj pe Twitter: “NATO rămâne angajată în consolidarea cooperării și în sprijinirea modernizării instituțiilor de securitate și de apărare ale Republicii Moldova“.

Anterior, Maia Sandu avusese o întrevedere cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în 2019, în perioada în care ocupa funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *