Război

Niciun supraviețuitor: Mercenarii Wagner au simțit pe pielea lor ce înseamnă un atac coordonat din dronă

O nouă înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare de forțele armate ale Ucrainei arată cum militari ai săi au anihilat un grup de mercenari Wagner în timpul luptelor ce ar fi avut loc în orașul Soledar din estul țării.

Înregistrarea arată cum soldații ruși, membri ai grupului de mercenari Wagner, sunt urmăriți la fiecare pas de ucraineni cu ajutorul dronelor înainte de a deschide focul cu mitraliere de calibru greu asupra lor. Noi imagini ce pot avea un impact emoțional asupra spectatorilor:

Înregistrarea surprinde cum, după ce inițial mercenarii Wagner încearcă să ocupe o poziție în spatele unui dâmb, ei se retrag în grabă în spatele unor ziduri de beton pentru a încerca să eludeze tirul ucrainenilor. Însă întreg grupul de soldați ruși pare să fi fost anihilat după ce forțele ucrainene au transmis artileriei coordonatele lor și aceasta trage câteva salve de precizie.

Chiar finalul înregistrării arată cum trupurile unora dintre soldații ruși au fost propulsate de loviturile de artilerie de cealaltă parte a zidului în spatele căruia au încercat să se adăpostească.

În pofida deznodământului violent pentru trupele de invazie, filmarea este una cu totul remarcabilă, ea arătând cum fiecare mutare a mercenarilor Wagner este urmărită în timp real de apărătorii ucraineni care își reglează tirul și acțiunile cu ajutorul aeronavelor fără pilot.

În cazul de față este probabil vorba de drone specializate pentru operațiuni de recunoaștere și supraveghere a câmpului de luptă, sau unele comerciale de mici dimensiuni reconvertite în scopuri militare.

Soldații ruși au tot mai multe probleme din cauza dronelor ucrainenilor

În ultimele luni pe rețelele de socializare au apărut tot mai multe înregistrări video care arată cum trupe ale Moscovei sunt eliminate în urma unor lovituri coordonate cu ajutorul dronelor în contextul luptelor statice de gherilă urbană ce se dau acum pe axa Bahmut din regiunea Donețk.

În multe dintre aceste înregistrări soldații ruși nu par să fie conștienți că sunt în pericol deși, judecând după imagini, dronele nu survolează la foarte mare distanță de ei.

O astfel de filmare distribuită de militarii ucraineni înspre sfârșitul lui decembrie a surprins cum un grup de 12 soldați ruși a fost spulberat de o lovitură a artileriei ucrainene după ce s-au adăpostit într-o casă în care credeau că sunt în siguranță.

Înregistrarea respectivă a arătat cum rușii au fost de asemenea urmăriți la fiecare pas de operatorii de drone ucraineni, care au așteptat până când toți militarii Moscovei au intrat în casă înainte de a cere o lovitură de artilerie asupra lor.

O altă înregistrare video apărută pe rețelele de socializare tot înspre sfârșitul lunii decembrie a surprins cum un grup de soldați ruși discutau relaxat între ei înainte ca ucrainenii care îi urmăreau cu ajutorul dronelor să lanseze una kamikaze asupra lor, lovindu-l în plin pe unul dintre invadatori.

O alta distribuită marțea aceasta de Forțele Speciale ale Ucrainei arată cum militarii săi de elită au anihilat o poziție rusească pe timp de noapte după ce au coordonat loviturile de mortiere asupra ei cu ajutorul dronelor și apoi i-au flancat pe soldații ruși, știind exact cum le sunt amplasate pozițiile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *