Moldova

Norvegia se alătură sancțiunilor împotriva oligarhilor care destabilizează Moldova

Norvegia a decis să impună sancțiuni împotriva mai multor oligarhi care încearcă să destabilizeze situația din Moldova.

Acest lucru a fost declarat de președintele Maia Sandu

“Norvegia s-a alăturat și ea sancțiunilor UE. Și Canada a anunțat, de asemenea, sancțiuni la 1 iunie. Toate aceste țări ne vor ajuta să îi oprim pe cei care vor să destabilizeze și să priveze Moldova de viitorul ei”, a declarat Sandu.

Potrivit acesteia, lista de sancțiuni “rămâne deschisă” și poate fi actualizată cu noi nume.

“De îndată ce apar noi dovezi că anumite persoane sunt implicate în acțiuni destabilizatoare, vor să tragă Moldova în război, aceste persoane riscă să ajungă pe listă. Acesta este un proces în curs de desfășurare. Dovezile colectate sunt trimise instituțiilor europene, care le examinează și iau o decizie”, a declarat Sandu.

Anterior, Consiliul Uniunii Europene a adoptat pentru prima dată un regulament privind impunerea de sancțiuni în cadrul noului regim de sancțiuni pentru destabilizarea Republicii Moldova.

Oligarhii moldoveni fugari Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, deputata de top a Partidului Șor, Marina Tauber, precum și fostul vicepreședinte al Inspectoratului General de Poliție Gheorghe Cavcaluc, urmărit penal în Republica Moldova, și omul de afaceri rus Igor Chaika au căzut sub incidența sancțiunilor UE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *